back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Πρωινή σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους επιστήμονες για την εξέλιξη της πανδημίας με την κυβέρνηση να έχει ήδη ανακοινώσει παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου. “Τα σχολεία θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν όταν θα αρχίσει η χαλάρωση του lockdown“, δήλωσε, ο Πρωθυπουργός σε διαδικτυακή σύνδεση που είχε με ψηφιακή τάξη  δημοτικού σχολείου. 

Αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη, το επίκεντρο της πανδημίας, όπου θα έχει σειρά επαφών με φορείς της πόλης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισκεφθεί και νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας. Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας θα επισκεφθεί σήμερα, στις 11:00 το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσιπρας  

Ξεπέρασαν τους 600 οι διασωληνωμένοι ασθενείς, φθάνοντας τους 608 – 99 ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό των θανάτων να φθάνει τους 2.001έναν. Παράλληλα, καταγράφηκε νέα μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, που μετρώνται σε 2.018 562 στη Θεσσαλονίκη, 408 στην Αττική και 113 κρούσματα στην Ξάνθη. 

Συνεχίζουν τους εντατικούς ελέγχους οι αστυνομικοί για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας. Περισσοτερα ακουμε από τον Νεκτάριο Ανδριόπουλο. 

Πτώση του αριθμού των ημερήσιων θανάτων και κρουσμάτων σε Γαλλία και Βρετανία – αύξηση στην Ιταλία και τη Γερμανία όπου το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των θανάτων έφθασε τους 426 ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο. Ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, δήλωσε ότι ο ερχομός ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού θα επιτρέψει στον κόσμο να αποκτήσει προοδευτικά έλεγχο της νόσου τον επόμενο χρόνο. 

 

Την εκταμίευση 767 εκ. ευρώ από κέρδη ελληνικών ομολόγων θα εγκρίνει το Εurogroup της ερχόμενης Δευτερας σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.   

 

Από σήμερα, στις 3:00 μμ, ξεκινάει η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους. 

 

Στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, σκληρή γλώσσα υιοθέτησαν οι ευρωβουλευτές έναντι της Τουρκίας με ψήφισμά τους με το οποίο καταδικάζουν τις παράνομες δραστηριότητες της Άγκυρας  στα Βαρώσια και στην Ανατολική Μεσόγειο και ζητούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να παραμείνει ενωμένο και να επιβάλει σκληρές κυρώσεις. 

Σε κλίμα εθνικού πένθους xιλιάδες Αργεντινοί συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία το θρύλο του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα. Μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, λάτρεις του ποδοσφαίρου και μη, θέλησαν να πουν το δικό τους αντίο στον θρύλο της Αργεντινής. Πριν από την ταφή του εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν το Μπουένος Άιρες προκειμένου να συμμετέχουν στο λαϊκό προσκύνημα στη σορό του, στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια με την αστυνομία, στην προσπάθεια του πλήθους να προσεγγίσει το σημείο.  

 

Σήμερα η καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους του Δημοσίου, του ΝΑΤ και της ΔΕΗ. 

 

Black Friday σήμερα και οι καταναλωτές λόγω των μέτρων θα εκμεταλλευτούν τις μεγάλες εκπτώσεις μέσω διαδικτύου λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

 

Καιρός:  

Γενικά αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί, πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου – 9 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα