back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε κλίμα εθνικού πένθους xιλιάδες Αργεντινοί συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία το θρύλο του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα. Μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, λάτρεις του ποδοσφαίρου και μη, θέλησαν να πουν το δικό τους αντίο στον θρύλο της Αργεντινής. Πριν από την ταφή του εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν το Μπουένος Άιρες προκειμένου να συμμετέχουν στο λαϊκό προσκύνημα στη σορό του, στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια με την αστυνομία, στην προσπάθεια του πλήθους να προσεγγίσει το σημείο.  

Πρωινή σύσκεψη με τους επιστήμονες για την εξέλιξη της πανδημίας θα έχει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την κυβέρνηση να έχει ήδη ανακοινώσει παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου. “Τα σχολεία θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν όταν θα αρχίσει η χαλάρωση του lockdown“, δήλωσε, ο Πρωθυπουργός σε διαδικτυακή σύνδεση που είχε με ψηφιακή τάξη της ΣΤ’ δημοτικού. 

…Αύριο, Σάββατο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη, το επίκεντρο της πανδημίας, όπου θα έχει σειρά επαφών με φορείς της πόλης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισκεφθεί και νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας. Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας θα επισκεφθεί σήμερα, στις 11:00 το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης ΤσιπραςΣυστράτευση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των στρατιωτικών νοσοκομείων και επίταξη τώρα όλων των ιδιωτικών κλινικών, για να μην εξελιχθεί η κατάσταση στην Αθήνα όπως στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε ο πρώην υπουργός και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στον Αθήνα 9.84. 

  

Ξεπέρασαν τους 600 οι διασωληνωμένοι ασθενείς, φθάνοντας τους 608 – 99 ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό των θανάτων να ξεπερνάει πλέον το ψυχολογικό όριο των 2.000 νεκρών, φθάνοντας τους 2.001. Παράλληλα, νέα μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, που μετρώνται σε 2.018. Από αυτά, τα περισσότερα, 562 συγκεκριμένα, κατεγράφησαν στη Θεσσαλονίκη, 408 στην Αττική – 113 κρούσματα στην Ξάνθη, 70 κρούσματα στην Πέλλα κι άλλα τόσα στην Ημαθία, 64 στις Σέρρες.  

 

Πτώση του αριθμού των ημερήσιων θανάτων και κρουσμάτων σε Γαλλία και Βρετανία – αύξηση στην Ιταλία και τη Γερμανία όπου το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των θανάτων έφθασε τους 426. Ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, δήλωσε ότι ο ερχομός ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού θα επιτρέψει στον κόσμο να αποκτήσει προοδευτικά έλεγχο της νόσου τον επόμενο χρόνο. 

 

Την εκταμίευση 767 εκ. ευρώ από κέρδη ελληνικών ομολόγων θα εγκρίνει το Εurogroup της ερχόμενης Δευτερας σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.   

 

 Από σήμερα, στις 3:00 μμ, ξεκινάει η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους. Επίσης, από σήμερα και έως την Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου, θα πιστωθεί στους παραγωγούς – πωλητές λαϊκών αγορών η ενίσχυση ύψους 500 και 1500 ευρώ που αφορά το πρώτο lockdown. 

 

Στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, σκληρή γλώσσα υιοθέτησαν οι ευρωβουλευτές έναντι της Τουρκίας με ψήφισμά τους με το οποίο καταδικάζουν τις παράνομες δραστηριότητες της Άγκυρας  στα Βαρώσια και στην Ανατολική Μεσόγειο και ζητούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να παραμείνει ενωμένο και να επιβάλει σκληρές κυρώσεις. 

 

Σήμερα η καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους του Δημοσίου, του ΝΑΤ και της ΔΕΗ. 

 

Black Friday, η “Μαύρη Παρασκευή” των εκπτώσεων σήμερα, ένα έθιμο που προέρχεται από το εξωτερικό αλλά τα τελευταία χρόνια καθιερώνεται σταδιακά και στην ελληνική αγορά. 

 Καιρός:  

Γενικά αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί, πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου – βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα