back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αλκιβιάδης Βατόπουλος στον Αθήνα 9.84: “Μειώνονται τα κρούσματα, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για χαλάρωση των μέτρων”

Διαβάστε επίσης

“Πέφτουν τα νούμερα των κρουσμάτων, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για χαλάρωση των μέτρων. Υπάρχει πρόβλημα ,καθώς δεν πέφτουν με την ταχύτητα που θέλουμε και ιδιαίτερα στην επαρχία” δήλωσε στον Αθήνα 9,84 και την Ελευθερία Κουμάντου ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος ,Καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Βατόπουλος απέδωσε τον υψηλό δείκτη θετικότητας στην περιφέρεια, σε χαλαρή συμπεριφορά των πολιτών και προειδοποίησε “ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχουμε έκρηξη των κρουσμάτων οπουδήποτε. Κάτι που είδαμε να συμβαίνει τον τελευταίο καιρό ” πρόσθεσε.

Υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των περιοριστικών μέτρων και την “ατομική ευθύνη” .Οπως είπε “πρέπει να φοράμε προστατευτική μάσκα και να τηρούμε τις αποστάσεις ,διότι ο καθένας από εμάς είναι αυτός που θα προστατεύσει τον εαυτό του και το περιβάλλον του”.

Αναφορικά με την αύξηση των διασωληνώσεων και των ασθενών στις ΜΕΘ ο κ. Βατόπουλος εξήγησε ότι “θα εξακολουθήσουν να ανεβαίνουν για μερικές ημέρες, γιατί είναι άνθρωποι που νόσησαν πριν από δύο με τρείς εβδομάδες. Τώρα με την εφαρμογή των μέτρων θα αρχίσουν να ελαττώνονται”.

Ο κ. Βατόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας παράτασης της καραντίνας καθώς -όπως είπε- αυτό θα εξαρτηθεί από το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων και του δείκτη R.

Τέλος επεσήμανε ότι ακόμα κι όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός θα πρέπει να εξακολουθήσουν τα μέτρα και η χρήση μάσκας, καθώς θέλει αρκετούς μήνες μέχρι να εγκατασταθεί η ανοσία: “Νομίζω πως το μεγαλύτερο μέρος του 2021 θα το περάσουμε με μέτρα ” σημείωσε.

Οσον αφορά στο θέμα του εμβολίου ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε ότι “δεν έχουν τελειώσει οι κλινικές δοκιμές, οι οποίες θα γίνουν σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων. Όταν ολοκληρωθούν και οι φάκελοι αξιολογηθούν από τους διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς, οι οποίοι κάνουν ουσιαστική αξιολόγηση, τότε είναι σαφές ,εφόσον δώσουν την έγκρισή τους ,ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα