back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, δήλωσε ότι ο ερχομός ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού θα επιτρέψει στον κόσμο να αποκτήσει προοδευτικά έλεγχο της νόσου τον επόμενο χρόνο.
“Η προσθήκη εμβολίων στα τρέχοντα μέτρα μας θα μας επιτρέψει να συντρίψουμε πραγματικά την καμπύλη, να αποφύγουμε τα lockdowon και να αποκτήσουμε προοδευτικά τον έλεγχο της νόσου”, τόνισε χαρακτηριστικά. Επέστησε, ωστόσο, την προσοχή στις οικογενειακές συναθροίσεις ενόψει των Χριστουγέννων.

Νέο ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών στη χώρα μας, που ξεπέρασαν τους 600, φθάνοντας τους 608 – 99 ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό των θανάτων να ξεπερνάει πλέον το ψυχολογικό όριο των 2.000 νεκρών, φθάνοντας τους 2.001. Παράλληλα, νέα μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, που μετρώνται σε 2.018. Από αυτά, τα περισσότερα, 562 συγκεκριμένα, κατεγράφησαν στη Θεσσαλονίκη, 408 στην Αττική – 113 κρούσματα στην Ξάνθη, 70 κρούσματα στην Πέλλα κι άλλα τόσα στην Ημαθία, 64 στις Σέρρες.

Στη Θεσσαλονίκη, το επίκεντρο της πανδημίας, μεταβαίνει μεθαύριο, Σάββατο, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα έχει σειρά επαφών με φορείς της πόλης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισκεφθεί και νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας. Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας θα επισκεφθεί αύριο στις 11:00 το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Με φόντο τα επιβαρυμένα επιδημιολογικά και υγειονομικά δεδομένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου. Επαναξιολόγηση της κατάστασης θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα. “Τα σχολεία θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν όταν θα αρχίσει η χαλάρωση του lockdown”, δήλωσε, στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε διαδικτυακή σύνδεση που είχε με την ψηφιακή τάξη της ΣΤ’ δημοτικού του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων. “Λίγη υπομονή θα κάνετε ακόμα και πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε καλύτερες ειδήσεις να σας πούμε”, είπε στα παιδιά ο Πρωθυπουργός.

Συστράτευση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των στρατιωτικών νοσοκομείων και επίταξη τώρα όλων των ιδιωτικών κλινικών, για να μην εξελιχθεί η κατάσταση στην Αθήνα όπως στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε ο πρώην υπουργός και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στον Αθήνα 9.84. Ο κ. Ξανθός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τελικώς τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και ότι υπέκυψε στις απαιτήσεις των κλινικαρχών. Φέτος το Σεπτέμβριο το προσωπικό σε όλους τους φορείς της Υγείας ήταν μειωμένο κατά 6.000 σε σχέση με τον ίδια μήνα πέρυσι, κατήγγειλε, νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πτώση του αριθμού των ημερήσιων θανάτων και κρουσμάτων σε Γαλλία και Βρετανία – αύξηση στην Ιταλία. Στην Αργεντινή, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει τους δρόμους του Μπουένος Άϊρες, αψηφώντας τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, προκειμένου να προσκυνήσουν το φέρετρο του Ντιέγκο Μαραντόνα, γεγονός που προκαλεί, παράλληλα, έντονη κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σημειώνεται ότι η ταφή του Μαραντόνα είχε προγραμματιστεί για τις 9:00, όμως το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του πήρε παράταση 3 ωρών, λόγω της πρωτοφανούς κοσμοσυρροής.

Ακινητοποιημένα Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και περισσότερα από 400 Σωματεία, αντιδρώντας στην υγειονομική και οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Το Εurogroup της 30ης Νοεμβρίου αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση 767 εκ. ευρώ από κέρδη ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Από αύριο, Παρασκευή, στις 3:00 μμ, ξεκινάει η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους. Από αύριο και έως την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, θα πιστωθεί στους παραγωγούς – πωλητές λαϊκών αγορών η ενίσχυση ύψους 500 και 1500 ευρώ που αφορά το πρώτο lockdown. Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο των τριών πρώτων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, με 631 ψήφους υπέρ εγκρίθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, ψήφισμα, που καταγγέλλει την παράνομη απόφαση της Τουρκίας να «ανοίξει» το περίκλειστο προάστιο των Βαρωσίων. Επίσης, με ευρεία πλειοψηφία το Σώμα υπερψήφισε και την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα, υιοθετώντας τη σχετική τροπολογία που κατέθεσαν η ελληνική και η κυπριακή Αντιπροσωπεία.

Τη ραγδαία πτώση των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα καταγράφουν τα στατιστικά στοιχεία της Frontex για το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου του 2020. Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν περί τις 17.000 παράνομες διελεύσεις, εμφανίζοντας μείωση κατά 74% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Στην αθλητική σας ενημέρωση

Βαριά ήττα με σκορ 3-0 μέσα στο ΟΑΚΑ γνώρισε η ΑΕΚ από την Ουκρανική Ζόρια για την 4η αγωνιστική του Europa League, ενώ πριν λίγα λεπτά ξεκίνησε ο αγώνας Αϊντχόφεν- ΠΑΟΚ για την ίδια διοργάνωση.

Στο μπάσκετ για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός βρίσκεται πίσω στο σκορ με 47-31 από τη Μπασκόνια στο ΣΕΦ.

Καιρός

Γενικά αίθριος αύριο σε όλη τη χώρα, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Βόρειοι άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Στην Αττική, άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί, πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου – 12 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα