back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Νέο ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών στη χώρα μας, που ξεπέρασαν τους 600, φθάνοντας τους 608 – 99 ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό των θανάτων να ξεπερνάει πλέον το ψυχολογικό όριο των 2.000 νεκρών, φθάνοντας τους 2.001. Παράλληλα, νέα μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, που μετρώνται σε 2.018. Από αυτά, τα περισσότερα, 562 συγκεκριμένα, κατεγράφησαν στη Θεσσαλονίκη, 408 στην Αττική – 113 κρούσματα στην Ξάνθη, 70 κρούσματα στην Πέλλα κι άλλα τόσα στην Ημαθία, 64 στις Σέρρες.

Παραμένει “στο κόκκινο” το ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα – σήμερα έγιναν οι πρώτες αεροδιακομιδές ασθενών από τη Δράμα στην Αθήνα, μέσω Καβάλας, αλλά και από τη Ρόδο στο Ηράκλειο Κρήτης. Στη Θεσσαλονίκη, το επίκεντρο της πανδημίας, μεταβαίνει μεθαύριο, Σάββατο, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα έχει σειρά επαφών με φορείς της πόλης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισκεφθεί και νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας. Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας θα επισκεφθεί αύριο στις 11:00 το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσιπρας.

Με φόντο τα επιβαρυμένα επιδημιολογικά και υγειονομικά δεδομένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σήμερα ανακοίνωσε παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου. Επαναξιολόγηση της κατάστασης θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα. “Τα σχολεία θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν όταν θα αρχίσει η χαλάρωση του lockdown”, δήλωσε, στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε διαδικτυακή σύνδεση που είχε με την ψηφιακή τάξη της ΣΤ’ δημοτικού του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων. “Λίγη υπομονή θα κάνετε ακόμα και πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε καλύτερες ειδήσεις να σας πούμε”, είπε στα παιδιά ο Πρωθυπουργός.

Συστράτευση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των στρατιωτικών νοσοκομείων και επιστράτευση τώρα όλων των ιδιωτικών κλινικών, για να μην εξελιχθεί η κατάσταση στην Αθήνα όπως στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε ο πρώην υπουργός και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στον Αθήνα 9.84. Ο κ. Ξανθός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τελικώς τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και ότι υπέκυψε στις απαιτήσεις των κλινικαρχών. Φέτος το Σεπτέμβριο το προσωπικό σε όλους τους φορείς της Υγείας ήταν μειωμένο κατά 6.000 σε σχέση με τον ίδια μήνα πέρυσι, κατήγγειλε, νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα αύξηση νεκρών και κρουσμάτων στην Ιταλία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 822 άνθρωποι και διαγνώσθηκαν 29.003 νέα περιστατικά. Αντιθέτως, μειώνονται οι θάνατοι και τα κρούσματα στη Βρετανία, όπου 498 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και κατεγράφησαν 17.555 επιπλέον μολύνσεις. Και οι δύο αριθμοί είναι χαμηλότεροι από τον χθεσινό απολογισμό. Την ίδια ώρα, στη Γερμανία πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση εναντίον της κυβέρνησης, για την παράταση του μερικού lockdown μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, κατά τη σχετική συζήτηση στη Bundestag.

Στο μεταξύ, στην Αργεντινή, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει τους δρόμους του Μπουένος Άϊρες, αψηφώντας τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, προκειμένου να προσκυνήσουν το φέρετρο του Ντιέγκο Μαραντόνα, γεγονός που προκαλεί έντονη κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σημειώνεται ότι η ταφή του Μαραντόνα έχει προγραμματιστεί να τελεστεί απόψε στις 9:00, όπως επιθυμεί η οικογένειά του, η οποία, όμως, δέχεται πιέσεις να παραταθεί το λαϊκό προσκύνημα, καθώς η ουρά έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Αργεντινής φτάνει τα 3 χιλιόμετρα.

Ακινητοποιημένα Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και περισσότερα από 400 Σωματεία, αντιδρώντας στην υγειονομική και οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Πρόστιμα επεβλήθησαν στα Γιάννενα, λόγω μη τήρησης των μέτρων σε συγκέντρωση, δεν παρενέβη η Αστυνομία σε συγκέντρωση και πορεία, το μεσημέρι, από την πλατεία Κοραή προς την Ομόνοια.

Το Εurogroup της 30ης Νοεμβρίου αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση 767 εκ. ευρώ από κέρδη ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Από αύριο, Παρασκευή, στις 3:00 μμ, ξεκινάει η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους. Μέχρι και την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρήσουν τα τραπεζικά τους στοιχεία στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του ελληνικού Δημοσίου, στο gov.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet ή του ΟΑΕΔ.

Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο των τριών πρώτων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, με 631 ψήφους υπέρ εγκρίθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, ψήφισμα, που καταγγέλλει την παράνομη απόφαση της Τουρκίας να «ανοίξει» το περίκλειστο προάστιο των Βαρωσίων. Επίσης, με ευρεία πλειοψηφία το Σώμα υπερψήφισε και την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα, υιοθετώντας τη σχετική τροπολογία που κατέθεσαν η ελληνική και η κυπριακή Αντιπροσωπεία.

Στην αθλητική σας ενημέρωση

ΑΕΚ – Ζόρια σε εξέλιξη και στις 10.00 το βράδυ Αϊντόφεν – ΠΑΟΚ για την 4η αγωνιστική του Europa League. Στις 9:00, Ολυμπιακός- Μπασκόνια για την 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ.

Καιρός

Γενικά αίθριος αύριο Παρασκευή, σε όλη τη χώρα, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Βόριοι άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Στην Αττική, άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί, πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου – 13 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα