back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Την παράταση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων μέχρι και την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και ώρα 6 το πρωί, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που εξακολουθεί να είναι υψηλό και ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές, αποτελεί και πηγή ανησυχίας. Ως περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους, προσδιόρισε την Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τη Λάρισα, τη Μαγνησία, την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Λέσβο, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πόλη της Πάτρας, ενόψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα, εφιστώντας την προσοχή σε όλους «να τηρούν τα μέτρα».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθούν τα δεδομένα και θα περιγραφεί το σχέδιο για τα επόμενα βήματα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης ότι το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη όπου θα επισκεφθεί νοσοκομεία της πόλης και θα έχει συναντήσεις με τον τοπικούς φορείς, με τον δήμαρχο της πόλης καθώς και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Να δώσει απαντήσεις κάλεσε τον πρωθυπουργό μέσω της τηλεόρασης του Open η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, γιατί μετέβη χθες στη Βουλή, ενώ θα έπρεπε να μείνει για 15 μέρες σε καραντίνα, λόγω της επαφής που είχε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στις 14 Νοεμβρίου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρθούν οι περιορισμοί για τον κορονοϊό σε διαφορετικές ημερομηνίες από περιοχή σε περιοχή άφησε σήμερα ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος τόνισε ότι ακόμα δεν έχει γίνει καμία συζήτηση στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα της αγοράς.

Ξεκίνησαν οι πρώτες αεροδιακομιδές από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα. Αεροδιακομιδές ασθενών και από τη Ρόδο στο Ηράκλειο.

Την άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών από τη Δράμα στην Αθήνα που έγινε σήμερα το πρωί.

Χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό, η πρωτεύουσα λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία, των συνδικάτων Στάση εργασίας, από τις 6 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας, στο τραμ.

Τη διατήρηση και εξασφάλιση της καταβολής στους εργαζόμενους ολόκληρου του επιδόματος Χριστουγέννων ζητά με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, η ΓΣΕΕ

Αύριο στις 3 μετά το μεσημέρι ξεκινάει η διαδικασία καταβολής της νέας εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους. Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1 Μαρτίου έως και τις 25 Νοέμβριου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ που καταβλήθηκε το διάστημα Απριλίου-Μαΐου 2020.

Το eurogroup της 30ης Νοεμβρίου αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση 767 εκατ ευρώ από κέρδη ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο των Βρυξελλών. «Θεωρώ ότι η θετική Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας της Επιτροπής θα αποτελέσει βάση για την τέταρτη εκταμίευση» τόνισε. Υποστήριξε ότι οι όποιες καθυστερήσεις αναφέρονται στην Εκθεση είναι κατανοητές λόγω των συνθηκών εν μέσω πανδημίας.

Υπερψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο για πρώτη φορά με ευρεία πλειοψηφία την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία υιοθετώντας την τροπολογία που κατέθεσε η Ελληνική και Κυπριακή Αντιπροσωπεία.

Ηχηρό μήνυμα της κυβέρνησης στην Άγκυρα . “Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία, επιχειρεί να σκεπάσει το πρόσωπο του ταραχοποιού με μάσκα ειρηνοποιού. Η Ευρώπη, όμως, δεν είναι αφελής”, τόνισε ο , Στέλιος Πέτσας, προειδοποιώντας την γειτονική χώρα ότι “με λόγια της τελευταίας στιγμής, δεν πείθει” και ότι απαιτείται “συνέχεια και συνέπεια σε μια ειλικρινή πολιτική αποκλιμάκωσης”, καθώς και “σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο ως διαρκής επιλογή και όχι ως σημαία ευκαιρίας”.

Για τις εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών αλλά και το πρόσφατο ταξίδι του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων ο Νικος Δενδιας. Η Ελλάδα παραμένει πιστή στην ιδέα ενός εποικοδομητικού διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών. Ο κ Δενδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ενόψει της επικείμενης Υπουργικής Συνόδου ΥΠΕΞ των χωρών του ΝΑΤΟ (την 1η και 2 Δεκ) για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο & την τουρκική παραβατικότητα στην περιοχή.

Χιλιάδες Αργεντινοί συρρέουν στο προεδρικό μέγαρο της χώρας για να αποχαιρετήσουν τον θρύλο του ποδοσφαίρου, Ντιεγκο Μαραντόνα καθώς η σορός του έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα