back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώνονται στην Αθήνα, αλλά και ανά την επικράτεια, οι δράσεις των συνδικάτων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ και περισσότερα από 400 κέντρα και ομοσπονδίες.

Να πάμε στο μέτωπο του κορονοϊού, Αυξάνεται η ανησυχία για την αντοχή του συστήματος υγείας, καθώς η κατάσταση καθημερινά πιέζεται όλο και περισσότερο.

Ξεκίνησαν οι πρώτες αεροδιακομιδές από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων Αττικόν, Σωτηρία και Ευαγγελισμός 3 ασθενείς από το νοσοκομείο Δράμας .
Αεροσκάφος C-130 με προσωπικό του ΕΚΑΒ ξεκίνησε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό την Καβάλα προκειμένου να παραλάβει τα τρία άτομα που νοσούν με covid-19 και των οποίων η κατάσταση κρίνεται σοβαρή.

“Αρχίζει να παρατηρείται μια μείωση κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας” δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Όπως είπε, η Αττική είναι σε καλό δρόμο, ενώ στη Θεσσαλονίκη βλέπουμε μια σταδιακή μείωση των κρουσμάτων. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εκτίμησε ότι από την προσεχή εβδομάδα η μείωση θα είναι αρκετά μεγάλη, ενώ όπως τόνισε βασικός παράγοντας είναι να πέσει και ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Εν τω μεταξύ, αύριο αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το ενδεχόμενο σταδιακής άρσης του lockdown στη χώρα μας.

Αυτονόητη θεωρεί την παράταση του lockdown, για δύο επιπλέον εβδομάδες ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ Εξαδάκτυλος προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα πεθάνουν άνθρωποι με απλά νοσήματα, λόγω έλλειψης κρεβατιών στα νοσοκομεία για να νοσηλευτούν.

Σημείο αντιπαράθεσης αποτέλεσε στη Βουλή, η χθεσινή σύλληψη γυναικών που πραγματοποιούσαν συμβολική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας σε βάρος των γυναικών. Τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν φόβους για αναστολή του δικαιώματος του συνέρχεσθαι, ενώ η κυβέρνηση χαρακτήρισε επικίνδυνες τέτοιου είδους θεωρίες.

«Ελπίζουμε το γεγονός αυτό να μην αποτελέσει προάγγελο αντισυνταγματικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης και της αστυνομίας στη σημερινή απεργία», δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζη. Για προσπάθεια εντυπωσιασμού κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, λέγοντας ότι « επιχειρεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από ένα νόμο καθαρά υγειονομικής κατεύθυνσης». Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ποια διάταξη ισχύει αναφορικά με τις συγκεντρώσεις, καθώς -όπως είπε- το μέτρο που ελήφθη για την επέτειο του Πολυτεχνείου φάνηκε να είναι προσωρινού χαρακτήρα.

Να δώσει απαντήσεις κάλεσε τον πρωθυπουργό μέσω της τηλεόρασης του Open η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, γιατί μετέβη χθες στη Βουλή, ενώ θα έπρεπε να μείνει για 15 μέρες σε καραντίνα, λόγω της επαφής που είχε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στις 14 Νοεμβρίου.

Στην 9η θέση της λίστας με τις χώρες του κόσμου με την ηπιότερη ισχύ κατατάσσει την Ελλάδα το βρετανικό περιοδικό Monocle που κυκλοφορεί σήμερα, με την γαλανόλευκη σημαία να εμφανίζεται να κυματίζει στο εξώφυλλο. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, παρά την πανδημία, η Ελλάδα παραμένει στο δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης και επισημαίνει ότι επιστράτευσε την ενεργητική διπλωματία για ν’ αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την τουρκική προκλητικότητα. Στη ίδια λίστα φιγουράρουν χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιαπωνία, η Ελβετία, η Σουηδία και ο Καναδάς.

Θεσμοθετείται η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές όλων των ειδών καυσίμων θέρμανσης, με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών.

Έφυγε τα ξημερώματα σε ηλικία 84 ετών η σπουδαία κυρία του θέατρου και πρωταγωνίστρια ταινιών του Θεόδωρου Αγγελόπουλου Εύα Κοταμανίδου.

Ποινές ισόβιας κάθειρξης επέβαλε Τουρκικό δικαστήριο σε μερικούς από τους σχεδόν 500 κατηγορουμένους για την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, περιλαμβανομένων στρατηγών και ιπταμένων, οι οποίοι δικάζονταν με κατηγορίες ότι διηύθυναν και πραγματοποίησαν την απόπειρα από αεροπορική βάση κοντά στην Άγκυρα.

ΚΑΙΡΟΣ

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα