back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα καθώς 24ωρη απεργία σήμερα πραγματοποιούν ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και περισσότερα από 400 συνδικάτα ανά τη χώρα, αντιδρώντας στην υγειονομική και οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Ακινητοποιημένοι οι συρμοί σε Ηλεκτρικό και Μετρό. Στάση εργασίας στο Τραμ από τις 6:00 το απόγευμα ως τη λήξη της βάρδιας. Κανονικά τα δρομολόγια σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.  Κανονικά θα γίνουν οι πτήσεις, καθώς ανέστειλαν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.  Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε υπουργεία, εφορείες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ασφαλιστικά ταμεία, πολεοδομίες και δικαστικοί υπάλληλοι. Στάση εργασίας πραγματοποιούν και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από τις 11 το πρωϊ έως τη 1μετά το μεσημέρι.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Υγεία. Περισσότερα από τον Κώστα Κορελη

Λόγω της κρίσιμης υγειονομικής κατάστασης τα συνδικάτα δεν έχουν προγραμματίσει συλλαλητήρια, με εξαίρεση παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που καλούν σε συγκέντρωση . Το ΠΑΜΕ έχει προαναγγείλει δεκάδες συνδικαλιστικές παρεμβάσεις σε υπουργεία και χώρους εργασίας στην Αττική, υπό τη μορφή παραστάσεων διαμαρτυρίας, αλλά και μοτοπορεία από τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο, στο κέντρο της Αθήνας.

Αύριο αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το ενδεχόμενο σταδιακής άρσης του lockdown στη χώρα μας. Πάντως, οι περιορισμοί θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, ξεκαθάρισε και επισήμως ο ΓΓ Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Πλησιάζουν τους 600 οι διασωληνωμένοι ασθενείς  που δίνουν μάχη με την Govid-19 φτάνοντας τους 597. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν  87 ακόμα συμπολίτες μας, ενώ καταγράφηκαν 2.152 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 633 στη Θεσσαλονίκη, 383 στην Αττική, 160 στη Λάρισα. Το ΕΣΥ πιέζεται παντού, αλλά αντέχει”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, .

Αυτονόητη θεωρεί την παράταση του lockdown, για δύο επιπλέον εβδομάδες ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ Εξαδάκτυλος προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα πεθάνουν άνθρωποι με απλά νοσήματα, λόγω έλλειψης κρεβατιών στα νοσοκομεία για να νοσηλευτούν.

Παράταση του “μερικού lockdown” μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου στη Γερμανία με κάποια χαλάρωση για την εβδομάδα των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Ξεπέρασαν τους 2.400 οι νεκροί σε μια μέρα λόγω COVID-19 στις ΗΠΑ, ωστόσο εκατομμύρια Αμερικανοί αψήφησαν τις εκκλήσεις ειδικών και αξιωματούχων σε όλα τα επίπεδα να μείνουν σπίτι και να μην ταξιδέψουν για τη γιορτή των Ευχαριστιών. Έκκληση του Τζο Μπάιντεν στους πολίτες να μείνουν ασφαλείς, να αποφύγουν τις μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις.

 Εναντίον ενός νέου κλεισίματος των συνόρων εντός του χώρου Σέγκεν εξαιτίας της πανδημίας τάχθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ηχηρή απάντηση στην  παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στη Μεσόγειο, από τις Ένοπλες Δυνάμεις  5  κρατών -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- που συγκροτούν ένα ισχυρό αντιτουρκικό μέτωπο στη Μεσόγειο. Από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 06 Δεκεμβρίου  θα πραγματοποιηθεί διμερής διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 10», με συμμετοχή της Κύπρου, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Σκοπός της άσκησης είναι η συνεκπαίδευση και η προαγωγή της συνεργασίας των Μονάδων των χωρών αυτών.

Σήμερα καταβάλλονται οι συντάξεις σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Παγκόσμιος θρήνος για την απώλεια του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Τριήμερο πένθος στην Αργεντινή μετά το θάνατο, του 60χρονου θρύλου του ποδοσφαίρου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του, στο Τίγκρε της Αργεντινής, όπου ανάρρωνε μετά από πρόσφατη επέμβαση στον εγκέφαλο. Πλήθος κόσμου έσπευσε σε Μπομπονέρα και γήπεδο της Νιούελς, ενώ εκατοντάδες άτομα βρέθηκαν έξω από το νεκροτομείο όπου έγινε γνωστός ο θάνατος του.

Καιρός:

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα σε όλη τη χώρα.  Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα