back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ισπανία: Εννέα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο

Διαβάστε επίσης

Σε εννέα ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, αφού το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν μετανάστες από την περιοχή του Μαγκρέμπ και το οποίο κατευθυνόταν προς τα Κανάρια Νησιά ανατράπηκε χθες Τρίτη, ανακοίνωσαν αργά σήμερα οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Η αυτοσχέδια λέμβος ανατράπηκε την Τρίτη περίπου στις 19:30 τοπική ώρα, καθώς πλησίαζε τις ακτές του νησιού Λανθαρότε στο αρχιπέλαγος των Καναρίων.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων του νησιού, ο Ενρίκε Εσπινόσα, δήλωσε αργά σήμερα ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 28 επιζώντες.

Οι αφίξεις μεταναστών στα Κανάρια Νησιά ανήλθαν σε 17.000 φέτος –δέκα φορές περισσότερες σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των αφίξεων πέρυσι– καθώς η απόγνωση μεταξύ των Βορειοαφρικανών αυξάνεται μετά την απώλεια εισοδήματος από τον τουρισμό, έναν τομέα που επλήγη σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού.

Η ισπανική κυβέρνηση δεσμεύθηκε την Παρασκευή να συνδράμει στην κατασκευή ξενώνων για τους αφικνούμενους, καθώς οι τοπικές αρχές ζήτησαν βοήθεια για τη στέγαση χιλιάδων ανθρώπων που κοιμούνται στο ύπαιθρο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα