back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμιος θρήνος για τον θάνατο, στα 60 του χρόνια, του θρύλου του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, την ίδια μέρα, μάλιστα, που, όπως σημειώνεται, πέθανε πριν από 15 χρόνια ο Τζορτζ Μπεστ, και πριν από 4 χρόνια το ίνδαλμά του Μαραντόνα και προσωπικός του φίλος, ο Φιντέλ Κάστρο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του, στο Τίγκρε της Αργεντινής, όπου ανάρρωνε μετά από πρόσφατη επέμβαση στον εγκέφαλο. Τριήμερο πένθος στην Αργεντινή, όπου ο κόσμος κλαίει στους δρόμους – βροχή οι συλληπητήριες ανακοινώσεις ομάδων και παραγόντων του αθλητισμού. “Σίγουρα μια μέρα θα κλωτσήσουμε μαζί μια μπάλα στον ουρανό”, έτσι αποχαιρέτησε τον Μαραντόνα ο άλλος θρύλος του Ποδοσφαίρου, Πελέ. “Είμαστε σε πένθος”, δηλώνει η Νάπολι, η ιταλική ομάδα που ο Ντιέγκο Μαραντόνα οδήγησε στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων, με τον Πρόεδρο της ομάδας, Ντε Λαουρέντις, να δηλώνει ότι το γήπεδό της, το θρυλικό Σαν Πάολο, θα μετονομαστεί σε “Ντιέγκο Μαραντόνα”.”Ο Ντιέγκο είναι αιώνιος”, η αντίδραση του Λιονέλ Μέσι, “ένας ασυναγώνιστος μάγος”, ανέφερε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.
Πίσω στη χώρα μας και στις εξελίξεις από το “μέτωπο” του κορονοϊού, νέο “μαύρο” ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών, που εκτοξεύθηκαν στους 597. Παράλληλα, άλλοι 87 ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, με τους θανάτους από την αρχή της πανδημίας να ανέρχονται πλέον στους 1.902 – 2.152 τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, τα 633 στη Θεσσαλονίκη, 383 στην Αττική, 160 στη Λάρισα. Το ΕΣΥ πιέζεται παντού, αλλά αντέχει”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συνιστώντας “υπομονή και κουράγιο”. Την ερχόμενη Παρασκευή οι αποφάσεις για το ενδεχόμενο σταδιακής άρσης του lockdown στη χώρα μας. Πάντως, οι περιορισμοί θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, ξεκαθάρισε και επισήμως ο ΓΓ Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.
1.415.258 οι θάνατοι παγκοσμίως, περισσότερα από 60 εκ. τα κρούσματα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Νέα αύξηση κρουσμάτων και θανάτων στη Γαλλία, την επαύριο του διαγγέλματος Σαρκοζί περί άρσης των περιοριστικών μέτρων ενόψει των Χριστουγέννων, σε δύο στάδια μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου – 722 θάνατοι και σχεδόν 29.000 κρούσματα σήμερα στην Ιταλία, την ώρα που οι υγειονομικές Αρχές της χώρας προειδοποιούν ότι η κατάσταση θα τεθεί υπό έλεγχο όταν τα κρούσματα πέσουν κάτω από τις 10.000. Επανέλαβε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, την ανάγκη μιας ευρωπαϊκής συμφωνίας ώστε να υιοθετηθούν κοινά περιοριστικά μέτρα σε όλη την Ευρώπη για τις γιορτές. Εναντίον ενός νέου κλεισίματος των συνόρων εντός του χώρου Σέγκεν εξαιτίας της πανδημίας τάχθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία απόψε τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Αύριο η 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και περισσότερα από 400 σωματεία σε όλη χώρα, αντιδρώντας στην υγειονομική και οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Ακινητοποιημένα Ηλεκτρικός και Μετρό – στάση εργασίας στο Τραμ από τις 6:00 το απόγευμα ως τη λήξη της βάρδιας – δεμένα και τα πλοία στα λιμάνια – κανονικά οι πτήσεις, καθώς ανέστειλαν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας. Συγκεντρώσεις της ΠΟΕΔΗΝ στις 8:00 το πρωί στις πύλες των νοσοκομείων και στις 12:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Ανακοίνωση με αφορμή την καταψήφιση της διάταξης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας που αφορά τη μείωση των ασφαλιστικών ειφορών εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι “και όμως δεν είναι fake news! Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταψήφισε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών”. “Οι πολίτες κρίνουν και εμείς συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη”, κατέληξε ο κ. Πέτσας.
Πιστώθηκαν σήμερα 700 εκ. ευρώ σε 143.000 επιχειρήσεις-δικαιούχους του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.
Συνεχίζουν να μπλοκάρουν Ουγγαρία και Πολωνία το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, με τον Ούγγρο Πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν, να επιμένει στην αφαίρεση της ρήτρας για την τήρηση των Αρχών του Κράτους Δικαίου, σχετικά με την εκταμίευση των χρημάτων. Μάλιστα, δήλωσε ότι στη γερμανική επιμονή να διατηρηθεί η ρήτρα, βλέπει “ένα είδος διανοητικής αδιαφορίας”. “Το Βερολίνο δεν έχει την αίσθηση του τι υπερβαίνει την καθημερινή επικαιρότητα”, τόνισε ο κ. Όρμπαν.
Στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο εντάσσονται, πλέον, και οι καταναλωτές φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων και βιομάζας, σε ορεινές περιοχές με έως 2.500 κατοίκους. Στόχος, η ειδική πλατφόρμα για τις αιτήσεις να τεθεί σε λειτουργία εντός του Δεκεμβρίου.
“Όποιος γνωρίζει και σιωπά είναι συνένοχος, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Σημειώνεται ότι τον τελευταίο χρόνο στη χώρα μας περίπου 4.872 γυναίκες κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα βίας μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Ειδική τηλεφωνική γραμμή του Δήμου Αθηναίων, στο 210 5210645, από Δευτέρα έως Παρασκευή, και από τις 9:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα, για την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης και βοήθειας σε γυναίκες που βρίσκονται αντιμέτωπες με εκτεταμένη βία μέσα στο σπίτι τους.
Στην αθλητική σας ενημέρωση: Την ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός από τη Μάντσεστερ Σίτι στο γήπεδο Καραϊσκάκη για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράπονα από τη διατησία για τη φάση επίτευξης του γκολ της Μάντσεστερ Σίτι εξέφρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, υποστηρίζοντας ότι ο μη καταλογισμός φάουλ στον Ντρέγκερ συνιστά αλλοίωση αποτελέσματος, καθώς αμέσως μετά ξεκίνησε η φάση που απέφερε το μοναδικό γκολ του αγώνα.
Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αύριο σε όλη τη χώρα. Τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη και βοριάδες έως 7 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο. Στην Αττική βόρειοι άνεμοι έως 7 μποφόρ στα ανατολικά, με εξασθένιση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου – 12 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα