back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμιος θρήνος για τον θάνατο, στα 60 του χρόνια, του θρύλου του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, την ίδια μέρα, μάλιστα, που, όπως σημειώνεται, πέθανε πριν από 15 χρόνια ο Τζορτζ Μπεστ, και πριν από 4 χρόνια το ίνδαλμά του Μαραντόνα και προσωπικός του φίλος, ο Φιντέλ Κάστρο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του, στο Τίγκρε της Αργεντινής, όπου ανάρρωνε μετά από πρόσφατη επέμβαση στον εγκέφαλο. Τριήμερο πένθος στην Αργεντινή, όπου ο κόσμος κλαίει στους δρόμους – βροχή οι συλληπητήριες ανακοινώσεις ομάδων και παραγόντων του αθλητισμού. “Σίγουρα μια μέρα θα κλωτσήσουμε μαζί μια μπάλα στον ουρανό”, έτσι αποχαιρέτησε τον Μαραντόνα ο άλλος θρύλος του Ποδοσφαίρου, Πελέ. “Είμαστε σε πένθος”, δηλώνει η Νάπολι, η ιταλική ομάδα που ο Ντιέγκο Μαραντόνα οδήγησε στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων, με τον Πρόεδρο της ομάδας, Ντε Λαουρέντις, να δηλώνει ότι το γήπεδό της, το θρυλικό Σαν Πάολο, θα μετονομαστεί σε “Ντιέγκο Μαραντόνα”.”Ο Ντιέγκο είναι αιώνιος”, η αντίδραση του Λιονέλ Μέσι, “Ένας ασυναγώνιστος μάγος”, ανέφερε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ενός λεπτού σιγή νωρίτερα, πριν την έναρξη του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μάντσεστερ Σίτι, στο στάδιο Καραϊσκάκη.

Πίσω στη χώρα μας και στις εξελίξεις από το “μέτωπο” του κορονοϊού, νέο “μαύρο” ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών, που εκτοξεύθηκαν στους 597. Παράλληλα, άλλοι 87 ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, με τους θανάτους από την αρχή της πανδημίας να ανέρχονται πλέον στους 1.902 – 2.152 τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, τα 633 στη Θεσσαλονίκη, 383 στην Αττική, 160 στη Λάρισα. Το ΕΣΥ πιέζεται παντού, αλλά αντέχει”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συνιστώντας “υπομονή και κουράγιο”.

Την ερχόμενη Παρασκευή οι αποφάσεις για το ενδεχόμενο σταδιακής άρσης του lockdown στη χώρα μας. Πάντως, οι περιορισμοί θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, ξεκαθάρισε και επισήμως σήμερα ο ΓΓ Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Κλιμακωτά, από τα μικρότερα στα μεγαλύτερα το άνοιγμα των καταστημάτων.

Νέα αύξηση κρουσμάτων και θανάτων στη Γαλλία, την επαύριο του διαγγέλματος Σαρκοζί περί άρσης των περιοριστικών μέτρων ενόψει των Χριστουγέννων, σε δύο στάδια μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου – 722 θάνατοι και σχεδόν 29.000 κρούσματα σήμερα στην Ιταλία, την ώρα που οι υγειονομικές Αρχές της χώρας προειδοποιούν ότι η κατάσταση θα τεθεί υπό έλεγχο όταν τα κρούσματα πέσουν κάτω από τις 10.000. Επανέλαβε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, την ανάγκη μιας ευρωπαϊκής συμφωνίας ώστε να υιοθετηθούν κοινά περιοριστικά μέτρα σε όλη την Ευρώπη για τις επερχόμενες γιορτές. Εναντίον ενός νέου κλεισίματος των συνόρων εντός του χώρου Σέγκεν εξαιτίας της πανδημίας τάχθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία απόψε τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αύριο η 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και περισσότερα από 400 σωματεία σε όλη χώρα, αντιδρώντας στην υγειονομική και οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν Ηλεκτρικός και Μετρό – στάση εργασίας στο Τραμ από τις 6:00 το απόγευμα ως τη λήξη της βάρδιας – δεμένα και τα πλοία στα λιμάνια – κανονικά οι πτήσεις, καθώς ανέστειλαν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας. Συγκεντρώσεις της ΠΟΕΔΗΝ στις 8:00 το πρωί στις πύλες των νοσοκομείων και στις 12:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τη στήριξη των εργαζομένων, των ευπαθών ομάδων και των ανέργων. Μεταξύ των μέτρων για τα οποία μίλησε ο Πρωθυπουργός, η νέα αποκλιμάκωση ασφαλιστικών εισφορών και η επιδότηση 100.000 θέσεων εργασίας. Επίσης, όπως τόνισε, διπλασιάζεται για τον Δεκέμβριο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τις σχεδόν 500.000 των δικαιούχων και για πρώτη φορά θα δοθεί και σε αστέγους και γυναίκες θύματα βίας, που ζουν σε ξενώνες φιλοξενίας. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι 700 εκ. ευρώ πιστώνονται σήμερα σε 143.000 επιχειρήσεις-δικαιούχους του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

…Για “απώλεια επαφής με την πραγματικότητα”, κατηγόρησε, από την πλευρά του την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας. Τόνισε ότι η χώρα μας βρίσκεται στην προτελευταία θέση σε δαπάνες για την Υγεία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, και το στοιχείο αυτό, είπε, έχει να κάνει με την εγγενή ιδεολογική αντίθεση της κυβέρνησης στο ΕΣΥ. Σημείωσε, δε, ότι στον προϋπολογισμό του 2021, οι δαπάνες για την Υγεία είναι μειωμένες κατά 600 εκ. ευρώ. Σχολιάζοντας δε τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για γενναία στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είπε ότι η πλειοψηφία τους, όταν τα ακούει αυτά, “βράζει από θυμό”.

Ως τον πιο δύσκολο προϋπολογισμό της τελευταίας δεκαετίας χαρακτήρισε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Στόχος, όπως είπε, η υπέρβαση της παρούσας κρίσης με την οικονομία σε λειτουργία και την κοινωνία όρθια. Διέψευσε, τέλος, τα περί επιβολής πρόσθετης φορολογίας, αναφέροντας ότι όπως το 2020 έτσι και το 2021 δεν θα υπάρξει ούτε ένας νέος φόρος.

Στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο εντάσσονται, πλην εκείνων που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης, και οι καταναλωτές φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων και βιομάζας, σε ορεινές περιοχές με έως 2.500 κατοίκους. Στόχος, η ειδική πλατφόρμα για τις αιτήσεις να τεθεί σε λειτουργία εντός του Δεκεμβρίου.

Την ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός από τη Μάντσεστερ Σίτι στο γήπεδο Καραϊσκάκη για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Καιρός

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αύριο σε όλη τη χώρα. Τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη και βοριάδες έως 7 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο. Στην Αττική βόρειοι άνεμοι έως 7 μποφόρ στα ανατολικά, με εξασθένιση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου – 13 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα