back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Το ζήτημα της πανδημίας κυριάρχησε και στην δευτερολογία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, που ψηφίζεται απόψε για τα μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων καθώς και των ανέργων.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια να επικοινωνήσει με τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να δρομολογηθεί μία μεγάλη εκστρατεία επικοινωνίας ώστε να πείσουμε την ελληνική κοινωνία για την ανάγκη να εμβολιαστεί.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο ο πρωθυπουργός είπε ότι υπηρετεί και έναν κεντρικό στόχο της κυβέρνησης, την συνέχιση της ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και την ενίσχυση της απασχόλησης μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολύ σημαντικό τον διπλασιασμό του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για τον Δεκέμβριο.

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας, υποστήριξε ότι “η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί να εκφέρει κάποια τεκμηριωμένη θετική πρόταση”.

Για απώλεια επαφής της κυβέρνησης με την πραγματικότητα, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι ενώ η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου -ειδικά στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία- η αίσθηση που δίνει η κυβέρνηση είναι ότι τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, βρίσκεται σε «βέρτιγκο». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρατήρησε ότι η χώρα μας βρίσκεται προτελευταία και καταϊδρωμένη σε δαπάνες για την Υγεία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ο.Ο.Σ.Α, και αυτό – όπως είπε- έχει να κάνει με την εγγενή ιδεολογική αντίθεση της κυβέρνησης με το ΕΣΥ. Επίσης, ο κ. Τσίπρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να χρησιμοποιήσει την κρίση ,ως ευκαιρία για να αυξήσει τις δαπάνες για τη Δημόσια Υγεία ,στον προϋπολογισμό του 2021 οι δαπάνες για την Υγεία είναι μειωμένες κατά 600 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα όσα περί γενναίας στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ζεστό χρήμα, ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, είπε ότι η πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων ακούγοντας τέτοια πράγματα, βράζει από θυμό.

«Έχετε χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και για αποπροσανατολισμό καταφεύγετε στην πόλωση και στην επιτάχυνση της διολίσθησης στον αυταρχισμό», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης.

Για τον πιο δύσκολο σε κατάρτιση προϋπολογισμό της τελευταίας δεκαετίας, ο οποίος ωστόσο είναι ρεαλιστικός, μεταρρυθμιστικός, ευέλικτος και κοινωνικά δίκαιος έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Με το νέο προϋπολογισμό πρόσθεσε τίθενται οι βάσεις για ταχύτατη ανάκαμψη και διατηρήσιμη, έξυπνη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική μεγέθυνση. Ο υπουργός Οικονομικων χαρακτήρισε έωλη την κριτική της αντιπολίτευσης και πως όσα λέει είναι δείγμα άγνοιας και καιροσκοπισμού. Διέψευσε, τέλος τα περί επιβολής πρόσθετης φορολογίας.

Την προσεχή εβδομάδα οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το ζήτημα της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων. Το άνοιγμα των καταστημάτων θα γίνει κλιμακωτά , από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα είπε στον ΑΝΤΕΝΑ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό μοντέλο για άνοιγμα με ασφάλεια, που θα λαμβάνει υπόψη την πραγματική εικόνα του επιδημιολογικού χάρτη της κάθε περιοχής, είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Παρουσίαση του έργου και των δράσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 στις 6 από τους Βασίλη Κικίλια, Παναγιώτης Αρκουμανέα και τη Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ Φλώρα Κοντοπίδου.

24ωρη κινητοποίηση των συνδικάτων αύριο σε μορφή Γενικής απεργίας, κατά της εφαρμοζόμενης υγειονομικής και οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Χειρόφρενο θα τραβήξουν ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικός και ΤΡΑΜ. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων αύριο στις 8 το πρωί ενώ στις 12 προγραμματίζει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε υπουργεία, εφορίες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ασφαλιστικά ταμεία, πολεοδομίες και δικαστικοί υπάλληλοι.

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η ημέρα αποκτά διαστάσεις αυτή τη χρονική συγκυρία, καθώς όπως καταγράφουν επιστημονικές έρευνες η υποχρεωτική καραντίνα και η κοινωνική απομόνωση έχει προκαλέσει έξαρση του φαινομένου, με αποτέλεσμα γυναίκες να είναι ακόμα περισσότερο εκτεθειμένες στη βία. Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει με πράξεις τις γυναίκες-θύματα οικογενειακής βίας.

Τάνκερ ελληνικών συμφερόντων με σημαία Μάλτας χτυπήθηκε από νάρκη έξω από τις ακτές της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά θάλασσα στα σύνορα με την ΥΕΜΕΝΗ όπως μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την ανακοίνωση της ασφαλιστικής βρετανικής εταιρείας που κάνει λόγο για σοβαρές ζημιές στο κύτος του πλοίου.

Καιρός

Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

13 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα