back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Την προσεχή εβδομάδα  οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το ζήτημα της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. 

Στη μία και μισή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στη Βουλή στη σχετική συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας που ψηφίζεται απόψε για τα μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων καθώς και  των ανέργων. Θα ακολουθήσει ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. 

 

«Κλιμακωτά θα γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων, από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα, όταν ο πρωθυπουργός ανακοινώσει τη σταδιακή άρση του lockdown», σημείωσε στον ΑΝΤΕΝΑ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. 

Σε lockdown τουλάχιστον μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου θα παραμείνει η χώρα, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Ξεκαθάρισε πως περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν και μετά τις 6 του ερχόμενου μήνα. 

 

Επιστρατεύονται τα στρατιωτικά νοσοκομεία και το  στρατιωτικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών περιστατικών COVID-19 διατίθενται στο Υπουργείο Υγείας 35 απλές κλίνες νοσηλείας και 18 κλίνες ΜΕΘ στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στα 401, 424 και 251 Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Παράλληλα συνεχίζεται η διάθεση κλινών – ΜΕΘ για την κάλυψη γενικών περιστατικών του ΕΚΑΒ.    

Εν τω μεταξύ ανέβηκαν στους 565  οι διασωληνωμένοι ασθενείς με Covid-19 στις ΜΕΘ, γεγονός που αυξάνει και  την ανησυχία για το πόσο θα αντέξει το σύστημα υγείας. Τριψήφιος αριθμός νεκρών και χθες. κατέληξαν 101ένας συμπολίτες μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 1.815. Στα 2.135 τα νέα κρούσματα. Από αυτά τα 607 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και τα 401 στην Αττική.  93 τα κρούσματα στη Μαγνησία. Rapid tests θα διεξαχθούν σε όλες τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. 

 

Πρωταρχική ανάγκη το άνοιγμα των σχολείων, καθώς παιδιά και  γονείς ταλαιπωρούνται  με την τηλεκπαίδευση, δήλωσε στην τηλεόραση του  Open ο καθηγητής μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος. Όπως επεσήμανε, το lockdown δεν εφαρμόζεται όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα ο ιός να είναι παντού. “Θα παραμείνουν δυστυχώς σε υψηλούς αριθμούς για αρκετό καιρό οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί», εκτίμησε ο καθηγητής. 

 

Στο Βερολίνο νωρίτερα ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στην πύλη της καγκελαρίας, όπου βρίσκεται το γραφείο της Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters. 

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. 

Η Μέρκελ είναι προγραμματισμένο να έχει σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων της Γερμανίας σχετικά με την παράταση του lockdown στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

 

Σε μισή ώρα η κυβέρνηση παρουσιάζει τις στρατηγικές κατευθύνσεις του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Στο μεταξύ, με ομοβροντία πυρών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον αν. υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, να δηλώνει αισιόδοξος ότι μετά από διάστημα 6 μηνών, μπορούμε να βγούμε από την κρίση αρκεί να επιδείξουμε σύνεση και σωφροσύνη, ξεκίνησε χθες στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2021. Την ανησυχία του για την πορεία των δημόσιων εσόδων το 2021 και τη δυνατότητα των πολιτών να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις εξέφρασε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, Φραγκίσκος Κουτεντάκης.   

 

24ωρη κινητοποίηση των συνδικάτων αύριο σε μορφή Γενικής απεργίας, κατά της εφαρμοζόμενης υγειονομικής και οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. 

Χειρόφρενο θα τραβηξουν ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικός και ΤΡΑΜ. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων αύριο στις 8 το πρωί ενώ στις 12 προγραμματίζει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. 

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε υπουργεία, εφορίες,Τοπική Αυτοδιοίκηση,  ασφαλιστικά ταμεία, πολεοδομίες και δικαστικοί υπάλληλοι. 

  

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών η σημερινή και στη χώρα μας  τον τελευταίο χρόνο περίπου τέσσερις χιλιάδες οχτακόσιες εβδομήντα δύο γυναίκες κατήγγειλαν πως έπεσαν θύματα βίας, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων στην Πρώτη Ετήσια Έκθεση της αναφέρει ότι μόνο την περίοδο του πρώτου lockdown, την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου 2020, στα συμβουλευτικά κέντρα του δικτύου δομών απευθύνθηκαν 549 γυναίκες. «Η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, καλεί σε επαγρύπνηση και δράση» τονίζει η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου με ανάρτηση στο facebook 

 

Σε κατεδάφιση πέντε κτισμάτων, για τα οποία έχουν εκδοθεί από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης τελεσίδικες αποφάσεις, ως αυθαίρετα και επικίνδυνα, προχώρησε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου. Περισσότερα θα μας πει ο  Κώστας Κορέλλης 

 ΚΑΙΡΟΣ  

 Συννεφιά με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα στα ανατολικά και βόρεια του νομού.  Μέγιστη θερμοκρασία 15 βαθμοί Κελσίου. 13 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα