back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κυψέλη: Άνοιξε και πάλι για τους κατοίκους το πάρκο Παύλου Μπακογιάννη

Διαβάστε επίσης

Το πάρκο Παύλου Μπακογιάννη, μια «ανάσα» πρασίνου επί της οδού Θήρας, στην Κυψέλη, ακριβώς απέναντι από το επιβλητικό κτίριο της 6ης Δημοτικής Κοινότητας, άνοιξε πριν από μια εβδομάδα τις πόρτες του για τους δημότες της περιοχής.

Η συνολική έκταση του πάρκου ανήκει ιδιοκτησιακά στην ΔΕΗ και παρέμενε εδώ και χρόνια ανεκμετάλλευτη και εγκαταλελειμμένη, με την πύλη της εισόδου του πάρκου να είναι κλειδωμένη. Ο Δήμος Αθηναίων, ικανοποιώντας το αίτημα της τοπικής κοινωνίας, μίσθωσε τον χώρο για τα επόμενα δέκα χρόνια και μετά από μια συντονισμένη προσπάθεια των συνεργείων καθαρισμού παρέδωσε το πάρκο προς όφελος των κατοίκων μιας ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένης περιοχής.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων Νίκος Αβραμίδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, τόνισε ότι « πρόκειται για ένα πάρκο που ήταν κλειστό για πολλά χρόνια. Σε συνεννόηση με την ΔΕΗ μας δόθηκε η δυνατότητα για τα επόμενα δέκα χρόνια να το αποδώσουμε στους δημότες. Εμείς είχαμε την υποχρέωση τις προηγούμενες μέρες να πλύνουνε, να καθαρίσουμε και να απολυμάνουμε τον χώρο ώστε να είναι προσβάσιμος για τους δημότες σε μια περιοχή με ιδιαιτερότητες όπως είναι η Κυψέλη, ώστε να μπορεί να είναι το πάρκο επισκέψιμο.Εκτός από τον καθαρισμό – καταλήγει ο κ. Αβραμίδης- πραγματοποιήσαμε απολύμανση του χώρου ,λόγω των ειδικών συνθηκών λόγω COVID, αλλά και στα παγκάκια. Από την διεύθυνση πρασίνου καθαρίστηκε ο χώρος και τα παρτέρια και τοποθετήθηκαν νέα φυτά».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα