back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κόντρα Βρούτση-Σκουρλέτη στη Βουλή για την εισαγγελική απόφαση

Διαβάστε επίσης

Έντονη αντιπαράθεση προκάλεσε στη Βουλή, η εισαγγελική απόφαση για διενέργεια έρευνας σχετικά με το κατά πόσον οι Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Κουτσούμπας και Γιάνης Βαρουφάκης, προέβησαν σε αξιόποινες πράξεις κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Το θέμα έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι για ένα μείζον ζήτημα Δημοκρατίας,κρύβεται πίσω από τα περί διάκρισης των εξουσιών. «Τί σήμα δίνετε στους εισαγγελείς και την κοινωνία;» ,είπε απευθυνόμενος στον παριστάμενο υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Και πρόσθεσε: «Σας φοβίζει η κοινωνία και για το λόγο αυτό θέλετε να εκπέμψετε ένα σήμα αυταρχισμού και καταστολής για να αποτρέψετε κάθε κοινωνική διεκδίκηση».

Για θεατρική παράσταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας. Όπως σημείωσε ο κ. Βρούτσης, «εμείς κυβερνάμε με βαθιά δημοκρατική πεποίθηση, με σεβασμό στους θεσμούς και το αποδεικνύουμε καθημερινά».
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Μανώλης Συντυχάκης από το ΚΚΕ, λέγοντας ότι «οι απειλές θα πέσουν στο κενό και ότι καμία απαγόρευση δεν μπορεί να βάλει την χώρα στο γύψο».

Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να κρατήσουν την ίδια υπεύθυνη στάση που τήρησαν κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Τόνισε δε, ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για την αναβάθμιση των θεσμών και την τήρηση της νομιμότητας, σεβόμενη ότι κάθε θεσμός κινείται με βάση τις δικές του αρμοδιότητες».
Ο κ. Θεοδωρικάκος, επεσήμανε ότι «δεν πρόκειται να συγχέεται η εφαρμογή των μέτρων κατά του κορονοϊού με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, που είναι έξω από τη λογική και τη νοοτροπία της σημερινής κυβέρνησης».

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, χαρακτήρισε «αχρείαστη και υπερβολική» την εισαγγελική παρέμβαση, λέγοντας ότι λειτουργεί αποπροσανατολιστικά από το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δημήτρης Ράντος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα