back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Καθοριστικής σημασίας για την άρση του lockdwn η εβδομάδα που διανύουμε με τα σενάρια να συγκλίνουν στην απαισιόδοξη εκδοχή καθώς όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αυτό το διάστημα θα υπάρχει μια αντιφατική τάση.

Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων θα αρχίσει να πέφτει λόγω του lockdown- οι εισαγωγές στις ΜΕΘ, ο αριθμός των διασωληνωμένων και δυστυχώς των θανάτων θα αυξάνεται- εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων τις προηγούμενες εβδομάδες, είπε ο κ Πέτσας. «Έχουμε πόλεμο και κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε όρθιο το ΕΣΥ, που μένει όρθιο χάρις στην αυτοθυσία των εργαζόμενων σε αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ Πέτσας επανέλαβε ότι ο ιος πέρασε στις μεγαλύτερες γενιές και συντηρείται στους μεγαλύτερους. Είναι ανάγκη ,είπε, να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές με τους μεγαλύτερους των οικογενειών μας και να τους βοηθήσουμε να περάσουν την περίοδο του lokdown με μεγαλύτερη ασφάλεια».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως αυτά θα είναι από τους πρώτους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας που θα ανοίξουν πρώτοι και παρέπεμψε σε σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

«Η χώρα βιώνει μια τραγωδία. Είναι γνωστές οι αδυναμίες, γνωστός ο εφησυχασμός, γνωστές οι ευθύνες. Το ερώτημα είναι πώς μπορούμε από εδώ και στο εξής να σώσουμε ό,τι μπορούμε να σώσουμε, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, ενισχύοντας τον καθημερινό αγώνα γιατρών και νοσηλευτών”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς». Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει ότι ούτε μπορεί αλλά ούτε θέλει, δυστυχώς, να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Η Ελλάδα είναι στην προτελευταία θέση στις χώρες της ΕΕ σε δαπάνες για το ΕΣΥ από την έναρξη της πανδημίας και μετά και, το χειρότερο, με βάση τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε και την επόμενη χρονιά, τη χρονιά δηλαδή της πανδημίας, προβλέπονται λιγότερες δαπάνες για την υγεία σε σχέση με το τρέχον έτος», πρόσθεσε.

Κινητή υγειονομική μονάδα εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Το «Σωτηρία» το πρώτο νοσοκομείο στην Αττική που πλέον δέχεται μόνο ασθενείς με Covid-19. Για την ίδια διαδικασία ετοιμάζεται και το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ.

Σε προληπτική καραντίνα έχουν τεθεί ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, καθώς συνεργάτης του Υπουργείου, με τον οποίον είχαν συνεργασία την περασμένη εβδομάδα, διαγνώστηκε θετικός στον COVID-19. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας, όλοι οι συμμετέχοντες φορούσαν μάσκα. Οι κ.κ. Θεοχάρης και Κόνσολας υπεβλήθησαν ήδη σε τεστ, τα οποία βρέθηκαν αρνητικά ενώ θα επαναλάβουν το τεστ στο τέλος της εβδομάδας.

Τέσσερα κρούσματα στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας. Στο νοσοκομείο της Κατερίνης νοσηλεύεται 27χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα με covid 19. Στο 50% της θετικότητας φθάνουν τα τεστ που διενεργούνται

Την παροχή δωρεάν προληπτικού μοριακού ελέγχου (PCR) τυχόν μόλυνσης από τον κορονοϊό SARS-CoV-2 σε γιατρούς – μέλη του, προσφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Η εξέταση απευθύνεται σε γιατρούς, που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου CoVid-19, και κατά προτεραιότητα σε αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση σε υγειονομικές μονάδες. Για την καλύτερη διαχείριση της διαδικασίας, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, ξεκινώντας με την αποστολή ειδικού email στα μέλη του ΙΣΑ.

Την προσωρινή απαλλαγή του από τα καθήκοντα του έκτου αντιπροέδρου της Βουλής, προκειμένου να συνδράμει ως πνευμονολόγος στη μάχη κατά της πανδημίας στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λάρισα, ζήτησε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης. Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στους ιδιώτες αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας, δίνοντας τη μάχη από εκεί για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και υγείας. Μαζί με τις επείγουσες διεκδικήσεις για μαζικές προσλήψεις προσωπικού και για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από τους πολιτικούς αρχηγούς Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών,μετά από σχετική αναφορά του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη

420 εκατ. Ευρώ μπήκαν σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 79.004 δικαιούχων της 4ης Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας προγραμματίζεται και δεύτερη πληρωμή σε δικαιούχους που συμπλήρωσαν την αίτηση από το απόγευμα της Κυριακής. Θυμίζουμε πως η πλατφόρμα «myBusinessSupport» άνοιξε το απόγευμα της Παρασκευής με τους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες να μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι την 30η Νοεμβρίου.

Την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως τις 30 Απριλίου 2021, το «πάγωμα» της εφαρμογής του νέου πτωχευτικού κώδικα για διάστημα πέντε μηνών και τη μετάθεση των προθεσμιών για τον επαναπροσδιορισμό των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη, εισηγείται το Κίνημα Αλλαγής, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.

Από αύριο Τρίτη, αρχίζουν να πληρώνονται οι συντάξεις Δεκεμβρίου στους δικαιούχους. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου.

Τέλος εποχής για τη χρήση φαξ σε όλο το Δημόσιο από τη νέα χρονιά.

ΖΝΤ ΜΑΝΟΥΣΑΚΑΚΗΣ

Ακινητοποιημένα θα είναι την ερχόμενη Πέμπτη 26 Νοεμβρίου τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό γραμμές 1 ,2, 3 και τραμ), λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμοί Κελσίου 17 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα