back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Ολυμπιακός 1-0 τον Παναθηναϊκό, που είχε τις ευκαιρίες του…

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει τα σοβαρά του προβλήματα και να νικήσει 1-0 τον Παναθηναϊκό που στην επανάληψη είχε αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.

Πάντα ένα παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Έτσι και αυτό είχε τη σημασία του για τους δύο αντιπάλους. Οι “πράσινοι” από την πλευρά τους ήθελαν να δώσουν μία απάντηση για τις κακές εμφανίσεις και οι “ερυθρόλευκοι” από την άλλη ήθελαν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους και να ξεκινήσουν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους. Οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη με σκορ 1-0 χάρη στο γκολ του Φορτούνη στο 21′ με το οποίο έσπασε και η γκίνια των πρώτων ημιχρόνων που ήθελε τον Ολυμπιακό να μη σκοράρει. Ο Παναθηναϊκός αφού πέρασε πολύ δύσκολα στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη πήρε θάρρος και είχε αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε την ίδια ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς έτρεξαν πολλά χιλιόμετρα στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά στο δεύτερο μέρος δεν είχαν την ίδια ένταση. Ο Πορτογάλος τους ζητούσε να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο, αλλά κάτι τέτοιο φάνταζε δύσκολο, διότι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έδειχναν αν έχουν μείνει από δυνάμεις. Αντίθετα εντελώς διαφορετική ήταν η συμπεριφορά του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Μπόλονι έφερε ψηλά τις γραμμές της και πίεσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη πάσα. Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού από την πλευρά τους είχαν ενέργεια και έβγαζαν πίεση.

Έπαιξε με τη φωτιά ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός έχανε μέτρα στο γήπεδο και δεν έδειχνε τη διάθεση να βγει στην επίθεση. Όσο περνούσε η ώρα οι “πράσινοι” πίστευαν όλο και περισσότερο ότι κάτι μπορούν να πάρουν από το ματς. Στο 56′ είχαν ευκαιρία με τον Μαουρίσιο και στο 59′ με τον Χατζηγιοβάνη χτύπησε κι άλλο καμπανάκι για τον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά η ομάδα του Πειραιά περισσότερο ήθελε να παίξει με το χρόνο παρά να ψάξει ένα γκολ που θα τελείωνε το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός δεν αισθανόταν να απειλείται από τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα να παίρνει θάρρος και να πιέζει. Από το 70′ και μετά οι “πράσινοι” περιόρισαν αρκετά τον Ολυμπιακό και στο 77′ έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μακέντα. Στη συνέχεια το παιχνίδι πήγε στη δύναμη με τα μαρκαρίσματα να δίνουν και να παίρνουν και ο φανερά κουρασμένος Ολυμπιακός απλά ήθελε να περάσει η ώρα και να κρατήσει το 1-0 κάτι που έγινε και πήρε μία μεγάλη νίκη δεδομένων και των συνθηκών που διεξήχθη το ματς.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία)

Σκόρερ: 22′ Φορτούνης

Κίτρινες: 35′ Εμβιλά, 42′ Χουάνκαρ, 58′ Σάντσες, 79′ Ραφίνια, 84′ Βιγιαφάνιες, 89′ Μπουχαλάκης

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα, Ντρέγκερ, Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Καμαρά (78′ Πέπε), Μασούρας (86′ Λοβέρα), Ραντζέλοβιτς (66′ Σουντανί), Φορτούνης (87′ Ανδρούτσος)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Πούγγουρας, Σένκενφελντ (46′ Αλεξανδρόπουλος), Ζαγαρίτης, Μαουρίσιο, Κουρμπέλης, Χουανκάρ (46′ Σαβιέρ, 90+1 Μολό), Χατζηγιοβάνης (64′ Βιγιαφάνιες), Μακέντα, Καρλίτος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα