back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24.00

Διαβάστε επίσης

 

Δραματική είναι η αύξηση των θανάτων μέσα σε μία ημέρα στη χώρα μας, καθώς 108 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοιό, ενώ άλλοι 522 δίνουν μάχη δια σωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Τα νέα κρούσματα του κορονοιού που καταγράφηκαν σε 24 ώρες είναι 2.311 με τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων να ξεπερνά τις 90.000 περιπτώσεις.

Ωστόσο αρκετά μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Αττική, όπου εντοπίστηκαν 382 νέες περιπτώσεις, ενώ στην Θεσσαλονίκη, η οποία παραμένει στο κόκκινο καταγράφηκαν 606 κρούσματα.

Στην Πέλλα εντοπίστηκαν 140 νέα κρούσματα, στη Λάρισα 117 και στην Ξάνθη 93.

Η διάμεση ηλικία των δια σωληνωμένων ασθενών είναι 65 ετών. Πρόκειται για 149 γυναίκες και 373 άνδρες. To 82.4%, των δια σωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα. 460 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Είναι νωρίς να μιλάμε για οποιαδήποτε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, χρειάζονται τουλάχιστον ακόμη 15 ημέρες τόνισε στο ΣΚΑΙ ο Καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Πρόσθεσε ότι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, είναι αναμφισβήτητα η ασφαλής, αποτελεσματική και ισότιμη αντιμετώπιση των ασθενών που βρίσκονται όχι μόνο ΜΕΘ αλλά και στις απλές κλίνες COVID.

Νέα εστία κορωνοιού. Αυτή τη φορά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί. Ειδικότερα στο Γηροψυχιατρικό τμήμα, όπου νοσηλεύονται 22 άνθρωποι εντοπίστηκαν θετικοί 16, εκ των οποίων 10 ασθενείς και έξι εργαζόμενοι.

“Όταν απειλείται η υγεία, που είναι το υπέρτατο δημόσιο αγαθό, δεν υπάρχει κρατική και ιδιωτική δράση. Όλες οι δράσεις γίνονται δημόσιες” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη. Χαρακτήρισε δε “Βαθιά πατριωτική πράξη” την εθελοντική μετάβαση νοσηλευτριών και νοσηλευτών στην Θεσσαλονίκη, κατά τη συνομιλία που είχε μαζί τους, μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας επιβεβαιώνει τη διάσταση μεταξύ των δηλώσεων και των ενεργειών εκ μέρους της γείτονος, πλήττοντας την αξιοπιστία της, στη Συμμαχία, ενώ μαρτυρά και τις πραγματικές της προθέσεις, τόνισε στην 66η ετήσια Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Είχε προηγηθεί η νέα Navtex της Άγκυρας για έρευνες του Oruc Reis σε θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου έως τις 29 του μήνα. Δεν μπορεί να ζητεί διάλογο για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ενώ επιχειρεί να προκαλέσει τετελεσμένα στην ίδια περιοχή» πρόσθεσε ο κ Παναγιωτόπουλος.

Την νέα προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας καταδικάζει και το Υπουργείο εξωτερικών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η συμπεριφορά αυτή απομακρύνει ακόμα πιο πολύ την όποια προοπτική ενός εποικοδομητικού διαλόγου.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την υποστήριξή του στην αρμενική κοινότητα, μεταβαίνοντας στην έδρα ενός “τηλεφωνικού μαραθωνίου” για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ του πληθυσμού στην Αρμενία και στο Ναγκόρνο Καραμπάx.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις προβλέπονται σήμερα στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα