back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21.00

Διαβάστε επίσης

Εκατόν τρεις θανάτους ασθενών το τελευταίο 24ωρο από επιπλοκές του κορονοιού ανακοίνωσε το απόγευμα ο ΕΟΔΥ. Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 1.630 ενώ 540 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με διάμεση ηλικία τα 65 έτη. 470 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

1.498 είναι τα νέα κρούσματα που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο μείωση κρουσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες καταγράφεται στην Αθήνα με 218 νέες μολύνσεις.

305 τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη. 84 στην Λάρισα, 79 κρούσματα στην Μαγνησία και 61 νέα κρούσματα στην Ξάνθη.

Ασφυκτική η κατάσταση στο σύστημα υγείας της Βόρειας Ελλάδας εξαιτίας των αλλεπάλληλων κρουσμάτων που χρειάζονται εσπευσμένα νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Mέχρι και σήμερα, όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, περιθάλπονται υπό δύσκολες, αλλά ασφαλείς συνθήκες τηρώντας τα ιατρικά πρωτόκολλα. Αυτό αναφέρει με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Ιπποκράτειου στη Θεσσαλονίκη.

«Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε βελτίωση, η οποία ελπίζω να διατηρηθεί. Ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων δεν θα πέσει πριν περάσει μια βδομάδα ακόμα», τόνισε στον ΑΛΦΑ ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Πρόσθεσε ότι ο ιός είναι σε όλη την Ελλάδα ενώ με έναν κακό χειρισμό, θα κολλήσει ξανά κόσμος.

Διαπληκτισμοί με τραυματισμούς αστυνομικών και πολίτη καθώς και δυο συλλήψεις σημειώθηκε σε ιερό ναό χωριού της ορεινής Χαλκιδικής όταν διαπιστώθηκε ότι μέσα στο ναό υπήρχαν δύο πιστοί κάτι το οποίο απαγορεύεται, βάσει των μέτρων.

Οι ηγέτες της G20, της Ομάδας των 20 ισχυρότερων οικονομικά χωρών παγκοσμίως υποσχέθηκαν σήμερα να καταβάλουν “κάθε δυνατή προσπάθεια” για να εξασφαλίσουν τη δίκαιη διανομή των εμβολίων κατά της Covid-19 σε όλο τον κόσμο και να υποστηρίξουν τις φτωχές χώρες των οποίων οι οικονομίες έχουν καταστραφεί από την κρίση, στη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής που οργάνωσε το Ριάντ.

Η Ισπανία θα ξεκινήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού τον Ιανουάριο, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

ΚΟΥΣΙΟΥ ΜΤ

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το πότε και το πώς θα επαναλειτουργήσει η αγορά με βάσει πάντα τα επιδημιολογικά στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη φάση, ίσως στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα με εποχικά είδη και παιχνίδια ενώ θα ακολουθήσει το άνοιγμα στο λιανεμπόριο, με αυστηρούς κανόνες και πρωτόκολλα για καταναλωτές και εργαζόμενους.

Από αύριο αναμένεται να αρχίσει η πρώτη πληρωμή σε αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο για τον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες αναμένονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα