back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20.00

Διαβάστε επίσης

Για δεύτερη ημέρα ξεπερνούν τους 100 οι θάνατοι στη χώρα μας από τις επιπλοκές του κορονοιού καθώς το απόγευμα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμη 103 θανάτους ασθενών. Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 1.630 ενώ 540 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με διάμεση ηλικία τα 65 έτη. 470 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

1.498 είναι τα νέα κρούσματα που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο μείωση κρουσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες καταγράφεται στην Αθήνα με 218 νέες μολύνσεις.

305 τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη. 84 στην Λάρισα, 79 κρούσματα στην Μαγνησία και 61 νέα κρούσματα στην Ξάνθη.

Ασφυκτική η κατάσταση στο σύστημα υγείας της Βόρειας Ελλάδας εξαιτίας των αλλεπάλληλων κρουσμάτων που χρειάζονται εσπευσμένα νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Δραματική έκκληση στην Πολιτεία από τον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης Νίκο Καπραβέλο, ο οποίος ζητάει γενναία μέτρα για την ενίσχυση των εντατικών, που όπως είπε, έχουν γεμίσει.

“Βρισκόμαστε σε φάση πολέμου και αντίστοιχη πρέπει να είναι η στάση όλων μας” δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο καθηγητής Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και Επιδημιολόγων, κάνοντας λόγο για ανάγκη πανστρατιάς ώστε να σταθεί όρθιο το ΕΣΥ.

Mέχρι και σήμερα, όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, περιθάλπονται υπό δύσκολες, αλλά ασφαλείς συνθήκες τηρώντας τα ιατρικά πρωτόκολλα. Αυτό αναφέρει με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Ιπποκράτειου στη Θεσσαλονίκη.

Οι ηγέτες της G20, της Ομάδας των 20 ισχυρότερων οικονομικά χωρών παγκοσμίως υποσχέθηκαν σήμερα να καταβάλουν “κάθε δυνατή προσπάθεια” για να εξασφαλίσουν τη δίκαιη διανομή των εμβολίων κατά της Covid-19 σε όλο τον κόσμο και να υποστηρίξουν τις φτωχές χώρες των οποίων οι οικονομίες έχουν καταστραφεί από την κρίση, στη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής που οργάνωσε το Ριάντ.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το πότε και το πώς θα επαναλειτουργήσει η αγορά με βάσει πάντα τα επιδημιολογικά στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη φάση, ίσως στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα με εποχικά είδη και παιχνίδια ενώ θα ακολουθήσει το άνοιγμα στο λιανεμπόριο, με αυστηρούς κανόνες και πρωτόκολλα για καταναλωτές και εργαζόμενους.

Από αύριο αναμένεται να αρχίσει η πρώτη πληρωμή σε αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο για τον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Επανήλθε σήμερα με νέες δηλώσεις του ο Ταγιπ Ερντογαν καλώντας την ΕΕ να τηρήσει τις υποσχέσεις της σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα και να κάνει την Τουρκία πλήρες μέλος της. Ο πρόεδρος της Τουρκίας αν και επανέλαβε ότι βλέπει την χώρα του ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης, εντούτοις όπως διευκρίνισε, αυτό δεν σημαίνει ότι θα λυγίσει σε απροκάλυπτες επιθέσεις εναντίον της χώρας και του έθνους.

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες αναμένονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα