back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18.00

Διαβάστε επίσης

Επιδεινώνεται η ασφυκτική κατάσταση στο σύστημα υγείας της Βόρειας Ελλάδας εξαιτίας των αλλεπάλληλων κρουσμάτων κορονοιου που χρειάζονται εσπευσμένα νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Δραματική έκκληση απηύθυνε στην Πολιτεία ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος, ζητώντας γενναία μέτρα για την ενίσχυση των εντατικών, που όπως είπε, έχουν γεμίσει ασφυκτικά.

“Βρισκόμαστε σε φάση πολέμου και αντίστοιχη πρέπει να είναι η στάση όλων μας” δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο καθηγητής Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και Επιδημιολόγων, κάνοντας λόγο για ανάγκη πανστρατιάς ώστε να σταθεί όρθιο το ΕΣΥ.

Τέσσερις ακόμη ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, μεταξύ των οποίων και μία 33χρονη, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο χθες το βράδυ και σήμερα κατέληξε από ανακοπή.

Δια σωληνωμένη νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης μία 28χρονη η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα τις πρώτες πρωινές ώρες από Νοσοκομείο της Κοζάνης.

Δύο νοσηλευτές και ένας διοικητικός είναι ανάμεσα στους δια σωληνωμένους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Mέχρι και σήμερα, όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, περιθάλπονται υπό δύσκολες, αλλά ασφαλείς συνθήκες τηρώντας τα ιατρικά πρωτόκολλα. Αυτό αναφέρει με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Ιπποκράτειου στη Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ σημαντική αύξηση των επιπέδων τους στρες, της μοναξιάς και του θυμού σημειώθηκε στα 2/3 των ανθρώπων στη χώρα μας, οι οποίοι συμμετείχαν σε παγκόσμια μελέτη για τις ψυχικές επιπτώσεις της πανδημίας. Mάλιστα η αύξηση αυτή ήταν διπλάσια ή τριπλάσια σε σύγκριση με άλλες χώρες. Ωστόσο η βελτίωση των επιπέδων της επωφελούς κοινωνικά ή αλτρουιστικής συμπεριφοράς είναι διπλάσια ή και τριπλάσια στην χώρα μας συγκριτικά με τις άλλες χώρες που συμμετείχαν. Συνολικά στην παγκόσμια έρευνα έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής 108.000 άτομα.

ΚΟΥΣΙΟΥ ΜΤ

Την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το πότε και το πώς θα επαναλειτουργήσει η αγορά με βάσει πάντα τα επιδημιολογικά στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη φάση, ίσως στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα με εποχικά είδη και παιχνίδια ενώ θα ακολουθήσει το άνοιγμα στο λιανεμπόριο, με αυστηρούς κανόνες και πρωτόκολλα για καταναλωτές και εργαζόμενους.

Από αύριο αναμένεται να αρχίσει η πρώτη πληρωμή σε αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο για τον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ελπίδα στις ΗΠΑ ότι η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 θα αρχίσει πριν από τα μέσα Δεκεμβρίου, αμέσως αφότου λάβουν την έγκριση των υγειονομικών αρχών, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβερνητικής ομάδας για τα εμβόλια.

Στη Γαλλία ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά η νόσος Covid-19 σε ένα εκτροφείο βιζόν, στο νοτιοδυτικό Παρίσι, όπου διατάχθηκε άμεσα η θανάτωση του συνόλου των 1000 ζωών που βρίσκονταν στο εκτροφείο.

Επανήλθε σήμερα με νέες δηλώσεις του ο Ταγιπ Ερντογαν καλώντας την ΕΕ να τηρήσει τις υποσχέσεις της σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα και να κάνει την Τουρκία πλήρες μέλος της. Ο πρόεδρος της Τουρκίας αν και επανέλαβε ότι βλέπει την χώρα του ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης, εντούτοις όπως διευκρίνισε, αυτό δεν σημαίνει ότι θα λυγίσει σε απροκάλυπτες επιθέσεις εναντίον της χώρας και του έθνους.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα.

ΑΕΚ-ΑΕ Λάρισας 4-1. Σε εξέλιξη το παιχνίδι Παναιτωλικός – Άρης . Στις 7 και μισή: ΠΑΟΚ- ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο καιρός… Νεφώσεις στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα