back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Τέσσερις συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές του κορωνοϊού σήμερα στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, μεταξύ των οποίων και μία 33χρονη, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο χθες το βράδυ και σήμερα κατέληξε από ανακοπή.

Οι γιατροί προκειμένου να βεβαιωθούν από που προήλθε η επιδείνωση της υγείας της, έκαναν rapid test το οποίο βγήκε θετικό.

Διασωληνωμένη νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης μία 28χρονη η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα τις πρώτες πρωινές ώρες από Νοσοκομείο της Κοζάνης. Η ασθενής, μητέρα ενός μικρού παιδιού, δεν φέρεται να πάσχει από υποκείμενα νοσήματα. Νόσησε από κορωνοϊό πριν λίγες ημέρες και η υγεία της επιδεινώθηκε ξαφνικά το τελευταίο 24ωρο.

Δραματική έκκληση απηύθυνε στην Πολιτεία ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος, ζητώντας γενναία μέτρα για την ενίσχυση των εντατικών, που όπως είπε, έχουν γεμίσει ασφυκτικά.

“Βρισκόμαστε σε φάση πολέμου και αντίστοιχη πρέπει να είναι η στάση όλων μας” δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο καθηγητής Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και Επιδημιολόγων, κάνοντας λόγο για ανάγκη πανστρατιάς ώστε να σταθεί όρθιο το ΕΣΥ.

Ξεπέρασαν τα 58,1 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού στον πλανήτη σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές. Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.381.915 ανθρώπους παγκοσμίως.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το αν έχουν παραβιαστεί τα μέτρα κατά του κορωνοϊού παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μετά τη δημοσιοποίηση εικόνων που εμφανίζουν κοινωνική συγκέντρωση χωρίς μέτρα προστασίας στο γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσού.

Από αύριο αναμένεται να αρχίσει η πρώτη πληρωμή σε αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο για τον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ηλεκτρονικά, μπορεί να γίνεται από φέτος η αίτηση ακινησίας οχήματος, ώστε να αποφεύγεται η φυσική κατάθεση πινακίδων, για την μη πληρωμή τελών κυκλοφορίας. Όπως ξεκαθάρισε πάντως ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, εάν κάποιος κυκλοφορεί το όχημά του -παρότι έχει δηλώσει ψηφιακά την κατάθεση των πινακίδων- τότε τα πρόστιμα θα είναι υψηλότερα.

Στην «καρδιά» της πρωτεύουσας, την περιοχή γύρω από την Ομόνοια, βρέθηκαν αυτή την Κυριακή τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, υλοποιώντας τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για μεγάλες Κυριακάτικες δράσεις καθαριότητας και απολύμανσης. Δρόμοι, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, βάσεις κάδων απορριμμάτων και άλλα σημεία, καθαρίστηκαν, πλύθηκαν και απολυμάνθηκαν σχολαστικά, από τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, με τη δράση να απλώνεται σε μια πολύ μεγάλη ακτίνα περιμετρικά της ιστορικής πλατείας. “Ένας κύκλος που δεν κλείνει ποτέ – ο κύκλος της καθαριότητας και της δημόσιας υγείας στην Αθήνα” γράφει στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και συμπληρώνει “Με όλες τις δυνάμεις μας, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε”.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, αυτή την ώρα παίζουν: ΑΕΚ-Λάρισα. Στις 5 και τέταρτο: Παναιτωλικός – Άρης και στις 7 και μισή: ΠΑΟΚ- ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα