back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Δύο λεωφορεία από την Αλβανία, με περίπου 50 εργάτες γης, γύρισαν πίσω καθώς τα rapid test στα σύνορα, έδειξαν θετικούς κάποιους από τους επιβαίνοντες παρόλο που τα τεστ που επέδειξαν κατά τον έλεγχο, ήταν αρνητικά.

Ευθύνες στις κυβερνήσεις της Ευρώπης στην αντιμετώπιση του κορωνοιού επιρρίπτει αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ειδικός στον COVID-19. Ο Ντέιβιντ Νάμπαρο δηλώνει ότι Έχασαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, απότε και έθεσαν υπό έλεγχο το πρώτο κύμα της επιδημίας” Τώρα, ο ίδιος προειδοποιεί για έλευση και τρίτου κύματος στις αρχές του 2021.

Δραματική έκκληση απηύθυνε στην Πολιτεία ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος, ζητώντας γενναία μέτρα για την ενίσχυση των εντατικών, που όπως είπε, έχουν γεμίσει ασφυκτικά.

“Βρισκόμαστε σε φάση πολέμου και αντίστοιχη πρέπει να είναι η στάση όλων μας” δήλωσε ο καθηγητής Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και Επιδημιολόγων, κάνοντας λόγο για ανάγκη πανστρατιάς ώστε να σταθεί όρθιο το ΕΣΥ.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το αν έχουν παραβιαστεί τα μέτρα κατά του κορωνοϊού παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μετά τη δημοσιοποίηση εικόνων που εμφανίζουν κοινωνική συγκέντρωση χωρίς μέτρα προστασίας στο γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσού.

Από αύριο αναμένεται να αρχίσει η πρώτη πληρωμή σε αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο για τον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ψηφιακά, μέσω ειδικής πλατφόρμας, μπορεί να γίνει από φέτος η “κατάθεση” των πινακίδων, για όσους επιθυμούν να μην πληρώσουν τα τέλη της νέας χρονιάς. Όπως ξεκαθάρισε πάντως ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, εάν κάποιος κυκλοφορεί το όχημά του -παρότι έχει δηλώσει ψηφιακά την κατάθεση των πινακίδων- τότε τα πρόστιμα θα είναι υψηλότερα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στις 3 παίζουν: ΑΕΚ-Λάρισα, 5 και τέταρτο: Παναιτωλικός – Άρης και στις 7 και μισή: ΠΑΟΚ- ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα