back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε τριψήφιο αριθμό έφθασαν οι άνθρωποι που κατέληξαν από επιπλοκές του κορωνοιού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας.

108 ήταν οι νεκροί και 522 είναι εκείνοι που δίνουν μάχη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά καταγράφηκαν 2.311 κρούσματα, εκ των οποίων τα 606 στη Θεσσαλονίκη. Μειωμένος ο αριθμός στην Αττική, στην οποία εντοπίστηκαν 382 νέες περιπτώσεις.

Στο σύνολο η Ελλάδα μετρά πλέον 1.527 θανάτους και 90.121 κρούσματα.

“Είναι νωρίς να μιλάμε για οποιαδήποτε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, χρειάζονται τουλάχιστον ακόμη 15 ημέρες” δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Τόνισε ότι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, είναι η ασφαλής, αποτελεσματική και ισότιμη αντιμετώπιση των ασθενών που βρίσκονται όχι μόνο στις ΜΕΘ αλλά και στις απλές κλίνες COVID.

Συνολικά 200 rapid test έγιναν χθες στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Κατσικά Ιωαννίνων. Στη δομή διαμένουν 1.100 άτομα. Εξετάστηκαν 140 διαμένοντες εκ των οποίων θετικοί στον ιό ήταν οι 7. Αρνητικά τα τεστ για τους 60 εργαζόμενους. Τα rapid test θα συνεχιστούν και αύριο.

Επίθεση με μολότοφ από 5 άτομα, δέχθηκε χθες βράδυ περιπολικό της Άμεσης Δράσης, το οποίο έκανε ελέγχους για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων στην περιοχή των Πετραλώνων. Η επίθεση έγινε στη συμβολή Χαμοστέρνας και Θεσσαλονίκης. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Η αστυνομία προχώρησε σε 4 προσαγωγές.

Για κλιμάκωση της έντασης κατηγορεί την Τουρκία το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και της ζητά να ανακαλέσει τη νέα Navtex που εξέδωσε η Άγκυρα για παράταση της παραμονής του Oruc Reis σε θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου. Προκλητική εν τω μεταξύ ήταν η απάντηση της Άγκυρας στην Αnti-Νavtεx που εξέδωσε η Αθήνα μέσω της οποίας τονίζει ότι “η Ελλάδα έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να εκδίδει Navtex για τη συγκεκριμένη περιοχή”. Ο εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, δήλωσε ότι “οι ισχυρισμοί και οι αντιρρήσεις αυτές έχουν απαντηθεί με έξι ανακοινώσεις από τον περασμένο Ιούλιο»” και συμπλήρωσε ότι “Η Ελλάδα, αντί να προβαίνει σε ανακοίνωση κάθε φορά που εκδίδουμε μία νέα Navtex, θα ήταν καλύτερο να ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκλησή μας για συνομιλίες».

“Η συμπεριφορά της Τουρκίας επιβεβαιώνει τη διάσταση μεταξύ των δηλώσεων και των ενεργειών της” τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην ετήσια Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης. “Δεν μπορεί να ζητά διάλογο για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ενώ επιχειρεί να προκαλέσει τετελεσμένα στην ίδια περιοχή” επεσήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα