back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στη μάχη κατά της πανδημίας η Κεντρική Κλινική Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Στην μάχη κατά της πανδημίας και στο πλευρό του ΕΣΥ τίθεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της η ‶Κεντρική Κλινική Αθηνών‶, διαθέτοντας άμεσα το 25% των κλινών της σε πρώτη φάση να νοσηλεύονται περιστατικά non COVID, καθώς και επείγοντα περιστατικά, ενώ σε δεύτερη φάση θα είναι έτοιμη για νοσηλεία περιστατικών COVID σε κλίνες ΜΕΘ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρονται τα ακόλουθα:

«‶Η Κεντρική Κλινική Αθηνών‶, πιστή στην αποστολή της ‶Φροντίδα για τον άνθρωπο‶, προτίθεται να συνδράμει το κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα που δοκιμάζονται από τον COVID-19, ως εξής:

1. Άμεσα, θέτει στη διάθεση του ΕΣΥ το 25% των κλινών της (ήτοι 35 κλίνες), προκειμένου να νοσηλεύονται non COVID περιστατικά που σήμερα επωμίζονται οι μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

2. Τίθεται άμεσα στη διάθεση των εφημεριών του ΕΣΥ για επείγοντα περιστατικά που διακινούνται μέσω του ΕΚΑΒ, όπως ορθοπεδικά, χειρουργικά, παθολογικά κ.λπ., στα πλαίσια της άδειας λειτουργίας της.

3. Συστήνει επιστημονική επιτροπή προκειμένου να εκπονηθεί εσωτερικό σχέδιο και να προετοιμαστεί η νοσηλεία περιστατικών COVID σε κλίνες ΜΕΘ, και σε κοινούς μονόκλινους θαλάμους της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών.

4. Υλοποιεί ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης (intensive course) διάρκειας 30 ωρών, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας λοιμωξιολογίας Κυριακής Κανελλακοπούλου και την ευθύνη του Δ.Σ. της κλινικής, ώστε να στελεχωθεί η νέα μονάδα COVID, με εθελοντές ιατρούς και νοσηλευτές της κλινικής.

Στόχος μας, είναι να στηρίξουμε την εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας που υποστηρίζεται από τον Δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, (ας μην το παραβλέπουμε), και να συμμετέχουμε ενεργά, ακόμα και στην πρώτη γραμμή εναντίον του COVID-19, καλύπτοντας και περιστατικά νοσούντων, εάν αυτό μας ζητηθεί.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα