back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20.00

Διαβάστε επίσης

Θλιβερό ρεκόρ 108 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες εξαιτίας του κορονοιού ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ενώ παραμένει πολύ υψηλός και ο αριθμός των δια σωληνωμένων στη χώρα μας που ανέρχονται σε 522. Σημειώθηκαν 2.311 νέα κρούσματα του ιου με το συνολικό αριθμό να φτάνει στα 90.121.

Ωστόσο αρκετά μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Αττική, όπου εντοπίστηκαν 382 νέες περιπτώσεις, ενώ στην Θεσσαλονίκη, η οποία παραμένει στο κόκκινο καταγράφηκαν 606 κρούσματα.

Στην Πέλλα εντοπίστηκαν 140 νέα κρούσματα, στη Λάρισα 117 και στην Ξάνθη 93.

Η διάμεση ηλικία των δια σωληνωμένων ασθενών είναι 65 ετών. Πρόκειται για 149 γυναίκες και 373 άνδρες. To 82.4%, των δια σωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα. 460 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Νέα εστία κορωνοιού σε δημόσιο ίδρυμα, αυτή τη φορά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί. Ειδικότερα στο Γηροψυχιατρικό τμήμα, όπου νοσηλεύονται 22 άτομα εντοπίστηκαν θετικά 16, εκ των οποίων 10 ασθενείς και έξι εργαζόμενοι.

“Όταν απειλείται η υγεία, που είναι το υπέρτατο δημόσιο αγαθό, δεν υπάρχει κρατική και ιδιωτική δράση. Όλες οι δράσεις γίνονται δημόσιες” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη. Χαρακτήρισε δε “Βαθιά πατριωτική πράξη” την εθελοντική μετάβαση νοσηλευτριών και νοσηλευτών στην Θεσσαλονίκη, κατά τη συνομιλία που είχε μαζί τους, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σήμερα στους ηγέτες της G20, της Ομάδας των 20 ισχυρότερων οικονομικά χωρών παγκοσμίως, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού Sputnik V και σε άλλες χώρες.

Προειδοποιητική στάση εργασίας σε μετρό και ηλεκτρικό προκήρυξαν για απόψε από τις 9 το βράδυ και ως τη λήξη της βάρδιας, το Συνδικάτο Σταθμαρχών- Εργαζομένων Πρώτη Γραμμή και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ.

Αναφέρουν ότι η στάση γίνεται “λόγω της άρνησης και της ολιγωρίας της Διοίκησης της ΣΤΑΣΥ να απαντήσει σε ζητήματα για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όσο και στην πρόληψη- οργάνωση σε ζητήματα Covid-19”.

Σχεδόν 20.000 αιτήσεις χθες βράδυ, με το άνοιγμα της εφαρμογής για τον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Η πρώτη πληρωμή θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα και η δεύτερη στα τέλη της εβδομάδος.

Καταδικάζει την νέα προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας το Υπουργείο εξωτερικών. Η τουρκία εξέδωσε νέα Navtex για έρευνες του Oruc Reis σε θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου έως τις 29 του μήνα. Η συμπεριφορά αυτή απομακρύνει ακόμα πιο πολύ την όποια προοπτική ενός εποικοδομητικού διαλόγου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου ενώ παράλληλα ζητείται από την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη Navtex.

Νωρίτερα ο σταθμός του Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε αντι Navtex που χαρακτηρίζει «παράνομη» τη νέα Navtex της Άγκυρας.

Ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της Γαλλίας Φρανκ Ριστέρ ευχήθηκε σήμερα η Τουρκία να αλλάξει αυτή την επεκτατική συμπεριφορά στην ανατολική Μεσόγειο με τις έρευνες που πλήττουν την κυπριακή και ελληνική κυριαρχία, όπως είπε. Προειδοποίησε ‘ότι το επόμενο ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εξετάσει το θέμα της Τουρκίας και ενδέχεται να την πιέσει «πολύ περισσότερο» λόγω της «απαράδεκτης» συμπεριφοράς της στο Ναγκόρνο Καραμπάχ».

Την ίδια ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάλογο λέγοντας ότι αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να μην μεροληπτεί σε βάρος μας.

Σημαντική χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης καθώς μπήκαν οι υπογραφές για τη διπλή ανάπλαση και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις προβλέπονται και για αύριο στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα