back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17.00

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 1.373.381 άνθρωποι παγκοσμίως έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα ανακοίνωσε την εμφάνιση του νέου κορονοιού, στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Περισσότερα από 57.583.290 κρούσματα έχουν επισήμως διαγνωστεί εκ των οποίων 36.725.500 θεωρείται σήμερα ότι έχουν αποθεραπευτεί.

Στη χώρα μας νέα ανησυχία προκαλεί η νέα εστία κορωνοιού σε δημόσιο ίδρυμα, αυτή τη φορά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί. Ειδικότερα στο Γηροψυχιατρικό τμήμα, όπου νοσηλεύονται 22 άτομα εντοπίστηκαν θετικά 16, εκ των οποίων 10 ασθενείς και έξι εργαζόμενοι.

“Όταν απειλείται η υγεία, που είναι το υπέρτατο δημόσιο αγαθό, δεν υπάρχει κρατική και ιδιωτική δράση. Όλες οι δράσεις γίνονται δημόσιες” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη. Χαρακτήρισε δε “Βαθιά πατριωτική πράξη” την εθελοντική μετάβαση νοσηλευτριών και νοσηλευτών στην Θεσσαλονίκη, κατά τη συνομιλία που είχε μαζί τους, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Προειδοποιητική στάση εργασίας σε μετρό και ηλεκτρικό προκήρυξαν για απόψε από τις 9 το βράδυ και ως τη λήξη της βάρδιας, το Συνδικάτο Σταθμαρχών- Εργαζομένων Πρώτη Γραμμή και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ. Σε κοινή ανακοίνωση αναφέρουν ότι η στάση γίνεται “λόγω της άρνησης και της ολιγωρίας της Διοίκησης της ΣΤΑΣΥ να απαντήσει σε ζητήματα που αφορούν τόσο στην έναρξη των συνομιλιών για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όσο και στην πρόληψη- οργάνωση σε ζητήματα Covid-19”.

Εικόνες σοκ αυτές που διαδραματίζονται στο Βελιγράδι, όπου σε λαϊκό προσκύνημα έχει τεθεί το σκήνωμα του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου, ο οποίος απεβίωσε μετά από επιπλοκές του κορωνοιού. Χιλιάδες άνθρωποι συγχρωτίζονται χωρίς αποστάσεις και οι περισσότεροι χωρίς μάσκα.

Στην Κοπεγχάγη εκατοντάδες αγρότες και εκτροφείς βιζόν διαδήλωσαν με τα τρακτέρ τους στους δρόμους κατά της απόφασης της κυβέρνησης να θανατώσει εκατομμύρια ζώα στη μάχη εναντίον μιας μετάλλαξης του νέου κορονοϊού

Σχεδόν 20.000 αιτήσεις χθες βράδυ, με το άνοιγμα της εφαρμογής για τον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αίτηση υπέβαλαν 19.830 επιχειρήσεις, ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ. Η πρώτη πληρωμή θα γίνει τη Δευτέρα και η δεύτερη στα τέλη της εβδομάδος.

Με αντι-Navtex απαντά η Αθήνα στην νέα παράνομη Navtex της Άγκυρας. Ο σταθμός του Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε Navtex που χαρακτηρίζει «παράνομη» τη νέα Navtex για έρευνες του Oruc Reis σε θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου έως τις 29 του μήνα, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει την «αποκλειστική αρμοδιότητα να εκδίδει Navtex για τη συγκεκριμένη περιοχή».

Η Ελλάδα καταδικάζει εκ νέου την προκλητική αυτή συμπεριφορά, η οποία απομακρύνει ακόμα πιο πολύ την όποια προοπτική ενός εποικοδομητικού διαλόγου και ζητά από την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη Navtex επισημαίνει με ανακοίνωσή του το υπ Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάλογο λέγοντας ότι αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, να μην μεροληπτεί σε βάρος μας ή τουλάχιστον να μην γίνει ένα εργαλείο για τη δημιουργία εχθροτήτων εναντίον της χώρας μας». «Δεν βλέπουμε τους εαυτούς μας οπουδήποτε παρά στην Ευρώπη. Σκοπεύουμε να χτίσουμε το μέλλον μας μαζί με την Ευρώπη», διαβεβαίωσε.

Το επόμενο ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εξετάσει το θέμα της Τουρκίας και ενδέχεται να την πιέσει «πολύ περισσότερο» λόγω της «απαράδεκτης» συμπεριφοράς της στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, είπε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της Γαλλίας Φρανκ Ριστέρ.

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων δυνάμεων με οπτικό αφιέρωμα το οποίο θα προβληθεί στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου. Η προβολή αρχίζει στις 6 και τέταρτο το απόγευμα και θα διαρκέσει ως τις εννέα παρά τέταρτο το βράδυ.

Σημαντική χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης καθώς μπήκαν οι υπογραφές για τη διπλή ανάπλαση και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 επισήμανε ότι το έργο δεν είναι μόνο σημαντικό για την οικογένεια του Παναθηναϊκού, αλλά πρόκειται για “μια αστική παρέμβαση που έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλη την πόλη”.

Στην αθλητική επικαιρότητα:

Και για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα…Στις 5 και τέταρτο Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης και στις 7 και μισή το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις προβλέπονται και για αύριο στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα