back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

“Όταν απειλείται η υγεία, που είναι το υπέρτατο δημόσιο αγαθό, δεν υπάρχει κρατική και ιδιωτική δράση. Όλες οι δράσεις γίνονται δημόσιες” τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη.

Χαρακτήρισε δε “Βαθιά πατριωτική πράξη” την εθελοντική μετάβαση νοσηλευτριών και νοσηλευτών στην Θεσσαλονίκη, κατά τη συνομιλία που είχε μαζί τους, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μεγάλες ευθύνες καταλόγισε στην κυβέρνηση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, για ότι φτάσαμε τόσο γρήγορα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν. Ο αρχιεπίσκοπος, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στον Ευαγγελισμό, δεν παρουσιάζει πυρετό και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Στη σύλληψη μιας 18χρονης προχώρησαν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη καθώς διοργάνωσε πάρτι γενεθλίων, παρά το lockdown και τα αυστηρά μέτρα που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Επίσης της επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, ενώ από 300 ευρώ επιβλήθηκαν στα επτά άτομα που συμμετείχαν.

Σχεδόν 20.000 αιτήσεις χθες βράδυ, με το άνοιγμα της εφαρμογής για τον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αίτηση υπέβαλαν 19.830 επιχειρήσεις, ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ. Η πρώτη πληρωμή θα γίνει τη Δευτέρα και η δεύτερη στα τέλη της εβδομάδος.

Για ένα ευρύτατο πλέγμα μέτρων ύψους 40 εκ. ευρώ με το οποίο ο Δήμος Αθηναίων θα στηρίξει τους επόμενους τέσσερις μήνες την οικονομία της πόλης, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων, Νίκος Μακρόπουλος. Όπως δήλωσε στο σταθμό μας και τον Γιάννη Θεοδόση, το σχέδιο δράσης προβλέπει ενίσχυση σε 4 κλάδους που είναι η επιχειρηματικότητα, η απασχόληση, η κοινωνική συνοχή και τουρισμός, πολιτισμός και ψηφιακό μέλλον.

Νέα NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία για το Ορούτς Ρέις παρατείνοντας τις εργασίες του μέχρι τις 29 Νοεμβρίου. Το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος θα κάνει έρευνες σε περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο.

Ένα ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Ελλήνων απηύθυνε στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία σήμερα κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τιμώντας την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημαντική χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης καθώς μπήκαν οι υπογραφές για τη διπλή ανάπλαση και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 επισήμανε ότι το έργο δεν είναι μόνο σημαντικό για την οικογένεια του Παναθηναϊκού, αλλά πρόκειται για “μια αστική παρέμβαση που έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλη την πόλη”.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Και για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα… στις 3 παίζουν Λαμία – Αστέρας Τρίπολης, 5 και τέταρτο Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης και στις 7 και μισή το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική, με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα