back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Θεοδωρικάκος: Ρύθμιση για 120 δόσεις σε όσους χρωστούν στους Δήμους

Διαβάστε επίσης

Την επαναφορά της ρύθμισης των 120 δόσεων για όσους πολίτες και επιχειρήσεις χρωστούν στους δήμους και τις περιφέρειες εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο υπουργός Εσωτερικών, ανακοίνωσε ότι πρόκειται ενός των ημερών να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση ώστε τα χρέη που έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα λόγω της κατάστασης που δημιουργηθεί από την πανδημία να μπορούν να αποπληρωθούν μέχρι και σε 120 δόσεις. Ουσιαστικά θα επανέλθει το μέτρο των 120 δόσεων που είχε εφαρμοστεί πριν από περίπου δύο χρόνια για την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά λίγο αργότερα υιοθετήθηκε και από την Αυτοδιοίκηση.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος “Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια κι άλλων αποφάσεων στήριξης της κοινωνικής συνοχής αλλά και της Αυτοδιοίκησης.” Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών οι επιχειρήσεις, τα γραφεία, τα καταστήματα και οι επαγγελματίες, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί την περίοδο της καραντίνας, δεν θα πληρώσουν δημοτικά τέλη. Άλλωστε για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε έκτακτη επιχορήγηση 50,εκατ. ευρώ προς τους Δήμους για να καλύψουν τις απώλειες από δημοτικά τέλη, που δεν θα εισπραχθούν την περίοδο της καραντίνας”.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα