back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καθαίρεση της προσωρινής διοίκησης του Γηροκομείου ζητά η Ανταρσία

Διαβάστε επίσης

Την άμεση καθαίρεση της προσωρινής διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών ζητά ο δημοτικός συνδυασμός Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας μετά την καταδίκη σε κάθειρξη 16 ετών του πρώην προέδρου του ιδρύματος Προκόπιου Μπούμπα.

Παράλληλα, ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου υπογραμμίζει ότι πρέπει να διευρυνθεί η έρευνα της υπόθεσης από την εισαγγελία και να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες και άλλων μελών του ΔΣ του Γηροκομείου Αθηνών.

 

Μετά τη φυλάκιση του πρώην προέδρου του Γηροκομείου Αθηνών Π. Μπούμπα, άμεση επίταξη και καθαίρεση της διοίκησης Κολιού που τον στηρίζει.

Καταπέλτης ήταν η απόφαση του δικαστηρίου με την οποία καταδικάζει τον πρώην πρόεδρο του Γηροκομείου Αθηνών Προκόπιο Μπούμπα σε 16 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή και τα μέλη του ΔΣ Αντώνιο Διονυσόπουλο 13 χρόνια και δύο μήνες με αναστολή και Εμμανουήλ Γρινιεαζάκη 9 χρόνια και δύο μήνες με αναστολή για απιστία και υπεξαίρεσή σε βαθμό κακουργήματος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Είναι σκάνδαλο ότι η λειτουργία ενός Γηροκομείου που αφορά τις ζωές εκατοντάδων γερόντων και γεροντισσών έχει υποβαθμιστεί σε βαθμό εγκληματικό, με ανθρώπους να βρίσκονται άστεγοι στο δρόμο χωρίς φροντίδα. Είναι φρικτό ότι με την πανδημία επτά χώροι φροντίδας δυναμικότητας περίθαλψης εκατοντάδων υπερηλίκων να βρίσκονται κλειστοί. Την ίδια ώρα ο νυν πρόεδρος και στέλεχος της ακροδεξιάς Ζ.Κολιός ασχολείτο επίμονα να διασώσει τον τέως πρόεδρο Π. Μπούμπα!

Άμεσα, ακόμη και με επίταξη, χρειάζεται να περάσει το Γηροκομείο Αθηνών στο κράτος, να καθαιρεθεί η προσωρινή διοίκηση Ζ.Κολιού και να λειτουργήσει πλήρως με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

Η απόφαση του δικαστηρίου θέτει ζήτημα επίσης επιτακτικά διερεύνησης από την εισαγγελία των ευθυνών και άλλων μελών του ΔΣ του Γηροκομείου Αθηνών και για αυτό είναι ανοικτό να διωχθούν και άλλοι συντελεστές του διαβόητου “συστήματος Μπούμπα”.

Αυτή η απόφαση αποτελεί δικαίωση των καταγγελιών δημοτικών συμβούλων της Αθήνας, ανάμεσα τους των νυν συμβούλων Νίκου Σοφιανού της Λαϊκής Συσπείρωσης και Πέτρου Κωνσταντίνου της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας καθώς και των πρώην δημοτικών συμβούλων Ελένης Πορτάλιου και Σταυρούλας Αγγελίδου, οι οποίοι δικάζονται μετά από μήνυση του πρώην προέδρου για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή σε δημοτικό συμβούλιο άσκησαν εμπεριστατωμένη κριτική για λειτουργία παρακράτους μαφιόζικου τύπου στο Γηροκομείο Αθηνών.

Είναι μια δικαίωση για το Σωματείο Εργαζόμενων το οποίο είχε καταγγείλει έγκαιρα την κακοδιαχείριση Μπούμπα που έφτασε σε απολύσεις και πολύχρονη απλήρωτη εργασία του προσωπικού. Είναι δικαίωση για το κίνημα αλληλεγγύης από φορείς της γειτονιάς όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, η Β ΕΛΜΕ Αθήνας και άλλοι φορείς που βρέθηκαν στο πλευρό του Σωματείου Εργαζόμενων.

Είναι μια δικαίωση πρωτίστως για την κ. Πολυξένη Πραστάκου, πρώην στέλεχος του Γηροκομείου Αθηνών, η οποία δεν δίστασε , έστω και μόνη, να καταγγείλει με σθένος τα κακώς κείμενα του “συστήματος Μπούμπα”.

Όμως ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή Μπακογιάννη. Μέχρι τώρα δεν έχει πάρει καμία σοβαρή πρωτοβουλία για να μπει τέλος στο καθεστώς ασυδοσίας και διάλυσης του Γηροκομείου Αθήνας.

Είναι ώρα να καταλογιστούν οι ευθύνες στη προσωρινή διοίκηση Ζ.Κολιού ο οποίος παρενέβη υπέρ του πρώην προέδρου. Συγκεκριμένα με σωρεία δικαστικών ενεργειών επιχείρησε,ευτυχώς αποτυχημένα, να τον διασώσει.

Στο υπ. αριθ. 2475/2020 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών αναφέρεται ότι «ΠΑΥΕΙ οριστικά, λόγω μη υποβολής εγκλήσεως την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του Νικολάου ΜΠΟΥΜΠΑ του Αντωνίου για την πράξη της υπεξαίρεσης αντικειμένου που υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, πράξη που φέρεται ότι τέλεσε στην Αθήνα στις 29.12.2014.» Το ποσό που υπεξαίρεσε από το ταμείο του Γηροκομείου την 29η Δεκέμβρη 2014 ο πρώην πρόεδρος ήταν 534.000 ευρώ!!! Το γεγονός ότι ο κ. Ζώης Κολιός, αρνήθηκε να υποβάλει, ως όφειλε και για την υπεράσπιση των συμφερόντων του ιδρύματος, εντός της προθεσμίας που όριζε ό νόμος, την δήλωση ότι η Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών επιθυμεί την πρόοδο της ποινικής διαδικασίας σύμφωνα με το άρθρο 464 ΠΚ., όπως απαιτούσε ο νέος ποινικός κώδικας, οδήγησε στην αθώωση του Μπούμπα για την συγκεκριμένη κατηγορία!

Προφανώς τεράστιο ζήτημα αποτελεί και η στάση της δικηγόρου κ Στραϊτούρη η οποία αντί να υπερασπίσει τα συμφέροντα του ιδρύματος ως πολιτική αγωγή λειτούργησε ως υπεράσπιση του τέως προέδρου, σύμφωνα και με την έδρα του δικαστηρίου ενώ ήταν αυτή που κατέθεσε την μήνυση κατά των 5 δημοτικών συμβούλων!

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, στη συνεδρίαση του στις 30 Νοέμβρη να ξεκαθαρίσει το τοπίο απαιτώντας την άμεση επίταξη του Γηροκομείου Αθηνών, το πέρασμα του στο κράτος και την πλήρη λειτουργία με όλο το προσωπικό και με την καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Οι υπερήλικες δεν μπορούν να βρίσκονται άστεγοι και το Γηροκομείο να υπολειτουργεί!

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα