back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γρηγόρης Σαραφιανός στον Αθήνα 9.84: «Δεν αρνηθήκαμε νοσηλεία ασθενών covid, είπαμε ότι δεν είναι εφικτό. Η συμφωνία ήταν να φροντίζουμε ασθενείς χωρίς κορονοϊό και τηρήθηκε»

Διαβάστε επίσης

«Δεν αρνηθήκαμε τη νοσηλεία ασθενών covid, είπαμε ότι δεν είναι εφικτό. Η συμφωνία ήταν να φροντίζουμε ασθενείς που δεν έχουν κορονοϊό και εμείς την τηρήσαμε» είπε ο  πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός  στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη,

μετά την επίταξη από το υπουργείο Υγείας  δύο κλινικών θεραπευτηρίων και του προσωπικού τους, που τίθενται στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα δημόσια νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας και να καλυφθεί μια έκτακτη και επιτακτική ανάγκη  δημόσιας υγείας και προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την έξαρση του κορονοϊού.
Οπως σημείωσε: «Και στη πρώτη φάση της πανδημίας τον Φεβρουάριο και στη δεύτερη τον Σεπτέμβριο, η συμφωνία με το υπουργείο Υγείας ήταν να νοσηλεύουμε ασθενείς χωρίς κορονοϊό, ώστε να ελαφρυνθούν τα δημόσια νοσοκομεία και εμείς την τηρήσαμε.  Μέχρι και το προηγούμενο Σάββατο, αυτή ήταν η συζήτηση
Τώρα  που ξέφυγε το νούμερο στη Θεσσαλονίκη τέθηκε το θέμα για ασθενείς covid.»
Ο κ Σαραφιανός εξήγησε ότι οι ιδιωτικές κλινικές δεν αρνούνται να συμμετάσχουν στον αγώνα, αλλά θέλουν ν αποφύγουν ενδεχόμενο μετάδοσης του κορονοιού σε άλλους μη θετικούς, νοσηλευόμενους. «Θέλουμε να προσφέρουμε, αλλά να νοσηλεύουμε ασθενείς με ασφάλεια. Δεν μπορούμε να τους μπερδέψουμε.  Έχουμε την ευθύνη της μετάδοσης του ιού κι υπάρχει μεγάλη μεταδοτικότητα αυτή τη στιγμή. Εχουμε ήδη πάρει 200 ασθενείς και  δεν είμαστε αρνητικοί στο να δεχθούμε και άλλους, αλλά δεν πρέπει να συνυπάρχουν ασθενείς με covid και ασθενείς που αντιμετωπίζουν άλλα νοσήματα.»
Επίσης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών έκανε λόγο ανυπαρξία κατάλληλης προετοιμασίας των θεραπευτηρίων για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοιό. Οπως επεσήμανε «εάν το ξέραμε από τον Μάρτιο θα μπορούσαμε να το σχεδιάσουμε σωστά. Οι κλινικές της Θεσσαλονίκης είναι δομημένες σε ενιαία κτίρια, με ενιαίες εισόδους και δεν μπορούν  να στεγανοποιηθούν.»
Και κατέληξε: «Πάντα υπάρχουν λύσεις, όταν υπάρχει συζήτηση και καλή διάθεση. Είμαστε καλοπροαίρετοι, θέλουμε τον διάλογο και θέλουμε να βρούμε λύσεις που να διασφαλίζουν την ασφάλεια των ασθενών. Περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, είχαν βρεθεί δύο κέντρα αποκατάστασης με 124 και 200 κλίνες, αλλά δεν επετεύχθη συμφωνία. Μετά έγινε η πρόταση για νοσηλεία ασθενών από τις περιοχές  Κιλκίς, Κατερίνης και Βέροιας, που βρίσκονται σε απόσταση μισής ώρας. Να δούμε.»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα