back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαδικτυακά και δωρεάν το 4ο Φεστιβάλ Ταινιών Select Respect

Διαβάστε επίσης

Διαδικτυακά, δωρεάν και με επίκεντρο τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως και τις 22 Νοεμβρίου 2020 το 4ο Φεστιβάλ Ταινιών Select Respect, με σύνθημα «Τόσο μακριά, τόσο κοντά».

Ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, μια ταινία έκπληξη του Γιώργου Λάνθιμου και συζητήσεις περιλαμβάνει το φετινό Φεστιβάλ Ταινιών Select Respect, με τους διοργανωτές του, το Δίκτυο Select Respect, να επισημαίνουν ότι «η πανδημία κατέστησε ξεκάθαρο ότι ο αγώνας για τα δικαιώματα χρειάζεται να είναι συνεχής και αδιάλειπτος για όλες τις κοινωνικές ομάδες».

Με πάνω από 3.000 συμμετοχές στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ, επιλέχθηκαν 46 ταινίες μικρού και μεσαίου μήκους με θέματα όπως τα δικαιώματα της ΛOATKI κοινότητας, τη μετανάστευση, τον πόλεμο, τον ρατσισμό, την ισότητα των φύλων, την προσβασιμότητα και την αναπηρία αλλά και άλλες ταινίες κοινωνικού περιεχομένου.

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες από τις 19 Νοεμβρίου στο www.selectrespect.org, ενώ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν οι εξής διαδικτυακές συζητήσεις και ειδικές προβολές:

* Πέμπτη 19/11 και ώρες 18:30-21:00 – Συζήτηση “Η επόμενη μέρα για την Ακροδεξιά και τη Δημοκρατία: Η Δίκη Ορόσημο της 07.10.20”.

* Παρασκευή 20/11 και ώρες 18:30-21:00 – Συζήτηση “Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα την εποχή του Κορωναϊού”, σε συνδιοργάνωση με το Greenwave Festival.

* Σάββατο 21/11 διαθέσιμες για το κοινό κι εκτός διαγωνισμού οι παρακάτω ταινίες:

«Nimic», μια ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

«Fairytale», ένα ντοκιμαντέρ της Addart

«The girls’ voices», μια ταινία μικρού μήκους της NAOMI

Παράλληλα, στο πλαίσιο του διαγωνιστικού μέρους, θα απονεμηθεί το Βραβείο Select Respect από τις οργανώσεις του Δικτύου αλλά και το Βραβείο «Τζανέτος Αντύπας» στη μνήμη του ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδρυτή της PRAKSIS.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ – Γραφείο Θεσσαλονίκης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα