back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στον Κηφισό, με ουρές χιλιομέτρων στην κάθοδο εξαιτίας τριών τροχαίων. Σημειωτόν κινούνται τα οχήματα από την Αττική οδό μέχρι τη Δυρραχίου.

Επιτάσσονται 2 ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη με απόφαση του υπουργείου Υγείας μετά την άρνηση των κλινικαρχών να διαθέσουν 200 κλίνες για ασθενεις με κορονοϊό.

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών απάντησε αρνητικά στο τελεσίγραφο που της είχε δοθεί, επικαλούμενη φόβους διασποράς της νόσου και αδυναμία χειρισμού περιστατικών Covid.

“Έπρεπε να φτάσουμε στην πλήρη απώλεια ελέγχου της πανδημίας και στο σημείο σχεδόν κατάρρευσης του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη, για να θυμηθεί η κυβέρνηση να δείξει πυγμή απέναντι στους κλινικάρχες”, τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Να επιτάξει τώρα όλες τις ιδιωτικές μονάδες καλεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ. Άμεση επίταξη των ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη, χωρίς διαπραγματεύσεις και σκανδαλώδεις αποζημιώσεις, ζητεί το ΜΕΡΑ 25.

Πρωτιά κρουσμάτων για άλλη μια μέρα στη Θεσσαλονίκη, με 774 από τα συνολικά 3.227 το τελευταίο 24ωρο – 646 στην Αττική – Άλλοι 7 νομοί με τριψήφιο αριθμό. Νέο ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών, που έφθασαν τους 499. 59 άνθρωποι κατέληξαν.

Αυστηρότερα μέτρα από σήμερα στη Β. Ελλάδα, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης. Στις 6 το πρωί έκλεισε το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής, ενώ από τη Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά. Μόνο με αρνητικό μοριακό τεστ και αρνητικό rapid test στα σύνορα η είσοδος στη χώρα. Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στις μετακινήσεις των πολιτών και στους χώρους εργασίας.

Σταθερή και επί του παρόντος ελεγχόμενη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου, Ιερώνυμου, που νοσηλεύεται σε μονάδα αυξημένης φροντίδας του Ευαγγελισμού, σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου.

Νέα προσφορά από τους Έλληνες εφοπλιστές που για τις ανάγκες των ΜΕΘ δώρισαν αναπνευστήρες ΜΕΘ, μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών οργάνων, νοσοκομειακές κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ, χιλιάδες ιατρικές μάσκες και στολές ιατρικής προστασίας.

“Η έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μετά τα μέσα Δεκεμβρίου”, δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ύστερα από την τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η επικεφαλής της Κομισιόν αποκάλυψε ότι η ΕΕ μπορεί να εγκρίνει δύο εμβόλια φέτος.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Pfizer, Aλβέρτος Μπουρλά, ανέφερε ότι οι δύο εταιρίες μπορούν να ξεκινήσουν τη διανομή του εμβολίου τους λίγες ώρες αφότου αυτό λάβει την επίσημη έγκριση από τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές αρχές, ενώ ήδη είναι έτοιμες 20 εκ. δόσεις. Σήμερα κατατίθεται το αίτημα έγκρισης του εμβολίου στις ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο διευθυντής της BioNTech, Ουγούρ Σαχίν.

Κατά την τηλεδιάσκεψη των χωρών μελών της ΕΕ, Ουγγαρία και Πολωνία επέμειναν στο βέτο για το Ταμείο Ανάκαμψης, και οι συνομιλίες με τις δύο χώρες θα συνεχιστούν.

«Δεν υπάρχει ακόμη λόγος ανησυχίας», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. Αναγνώρισε ωστόσο ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα μπορέσει την επόμενη εβδομάδα να ψηφίσει τον προϋπολογισμό της περιόδου 2021-2027, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Τα μέτρα στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών θα πρέπει να παραταθούν ώστε να καλύψουν το πρώτο τρίμηνο του 2021, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφορικά με το θέμα της Άγκυρας, η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η επιδίωξη της Τουρκίας για εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο θα συζητηθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής τον Δεκέμβριο. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι “τα πράγματα με την Άγκυρα δεν εξελίχθηκαν με τον τρόπο που όλοι ευχόμασταν”.

Στις ΗΠΑ, καταγράφηκαν περισσότεροι από 2.200 θάνατοι και 200.000 κρούσματα κορωνοιού σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η εξάπλωση του ιού βρίσκεται σε «εκθετική» φάση σε όλη τη χώρα, προειδοποίησαν τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. Ο Τζο Μπάιντεν πάντως απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβάλει περιοριστικά μέτρα σε εθνικό επίπεδο αφού αναλάβει την εξουσία, στις 20 Ιανουαρίου.

Για τρίτο κύμα της πανδημίας κάνουν λόγο οι αρχές της Νότιας Κορέας, προειδοποιώντας ότι ενδέχεται να επιβληθούν στη χώρα νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Σε 24 ώρες καταγράφηκαν 363 κρούσματα.

Σε εξέλιξη επιχείρηση καθαριότητας και αποκατάστασης της Πλατείας Ορθοδοξίας στον Κολωνό, από συνεργεία του δήμου Αθηναίων.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι στην Ομπερχάουζεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ένας εξ αυτών στην εντατική, όπως και ο δράστης, που φέρεται να αυτοτραυματίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Spiegel, τα θύματα ανήκουν στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον του.

ΚΑΙΡΟΣ

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, ασθενείς βροχές το πρωί στα ανατολικά και βόρεια του νομού και βοριάδες έως 7 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 16 βαθμοί Κελσίου – 11 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα