back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην μονάδα ΜΑΦ του Ευαγγελισμού ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με ήπια συμπτώματα κορονοϊού – Ευχές για ταχεία ανάρρωση

Διαβάστε επίσης

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός εισήχθη σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου για προληπτικούς λόγους. Την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου παρακολουθεί η καθηγήτρια πνευμονολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις, όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αρχιεπισκοπή ο ίδιος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους για την πιστή τήρηση των μέτρων ανάσχεσης του COvid-19.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ιερώνυμο είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Τις ευχές της κυβέρνησης για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο «πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο και πριν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τεστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο». «Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.  Ο έλεγχος του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.  Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα υψηλά πρωθιεραρχικά του καθήκοντα» ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.

Περαστικά στα ελληνικά ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ. «Εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών και όλων των Αμερικανών στην Ελλάδα, θα ήθελα να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας! Περαστικά!» έγραψε στο Twitter ο Τζέφρι Πάιατ.

Ταχεία ανάρρωση εύχεται στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Γερμανός πρέσβης, Ερνστ Ράιχελ. «Ευχόμαστε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ταχεία ανάρρωση και χρόνια πολλά. Παραμένουμε όλοι ασφαλείς, μειώνουμε τις κοινωνικές επαφές, φοράμε μάσκα! Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο είμαστε μαζί», έγραψε, σε ανάρτησή του στο Twitter, o κ. Ράιχελ.

«Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο», έγραψε στο twitter ο Νίκος Δένδιας.

Επικοινωνία Αλέξη Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Του ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση. «Του ευχόμαστε γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ευχετήριο μήνυμα.

Επικοινωνία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έστειλε ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με ανάρτησή του στο twitter. «Eύχομαι πλήρη και ταχεία ανάρρωση στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο. Οι ευχές όλων μας τον ακολουθούν», έγραψε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Εκφράζουμε τις πιο θερμές μας ευχές για την ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

Έλενα Μπρέγιαννη – Απόστολος Χονδρόπουλος-Ισίδωρος Ρούσσος

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα