back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κων/νος Πολυχρονόπουλος στον Αθήνα 9.84: «Η κοινωνική κουζίνα Ο Άλλος Άνθρωπος δίνει το παρόν και στις μέρες του lockdown»

Διαβάστε επίσης

Είναι εμπνευστής και ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος». Τα τελευταία 9 χρόνια, διαθέτει το 24ωρό του για τους άλλους. Εκείνους που έχουν ανάγκη. Και τους φροντίζει ετοιμάζοντας σε καθημερινή βάση ένα πιάτο φαγητό.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου για αυτή την επιλογή ζωής και προσφοράς που μένει ζωντανή και στη συγκυρία της δοκιμασίας με τη πανδημία.

Οπως λέει εμφατικά «η κοινωνική κουζίνα Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ συνεχίζει τη δράση της και τις μέρες του lockdown. Είμαστε καθημερινά 9 το πρωί με 5 το απόγευμα στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 122, στον Κεραμεικό προσφέροντας τρόφιμα και ζεστό φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη. Εννέα με 11 το πρωί μοιράζουμε τρόφιμα και 12 με 3 το μεσημέρι ετοιμάζουμε το φαγητό Οσοι θέλουν να έρθουν να μας συναντήσουν μπορούν να στείλουν sms μετακίνησης με τον αριθμό 4 στο 13033, ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να καλέσουν στο 6940- 88.23.55»

Επειδή όμως η φροντίδα του Κων/νου Πολυχρονόπουλου δεν είναι μόνο για το φαγάκι, αλλά και για τη προσωπική επιμέλεια των ανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, επέλεξε να συνεργαστεί με μια ομάδα κινητών πλυντηρίων, ώστε όσοι έρχονται σε εκείνον να βρίσκουν εκτός από φαγητό και τη δυνατότητα για καθαρά ρούχα.

«Συνεργαζόμαστε με την Ithaca, μία ομάδα κινητών πλυντηρίων για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και κάθε Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, θα βρίσκεται στη Μεγάλου Αλεξάνδρου 122, στον Κεραμεικό, για πλύσιμο και στέγνωμα ρούχων.»

Οσο για το μήνυμά του, αισιόδοξο και σαφές: «Θα τα καταφέρουμε, δεν θα αφήσουμε κανέναν ιό να μας νικήσει.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα