back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αναστασία Γκίκα στον Αθήνα 9.84: «Κάθε αρχή και δύσκολη. Δουλεύουμε για να λύσουμε τα προβλήματα»

Διαβάστε επίσης

Για την κατάσταση στο τοπίο της τηλεκπαίδευσης με αφορμή τα προβλήματα που ανέκυψαν από την πρώτη μέρα εφαρμογής της μίλησε η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναστασία Γκίκα στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο.

(σσ Την προηγούμενη Δευτέρα, κατά τη δεύτερη σχολική ώρα η πλατφόρμα Webex «έπεσε», προκαλώντας αντιδράσεις στην εκπαιδευτική αλλά και στην πολιτική κοινότητα.Την Τρίτη, οι επιπλοκές ήταν λιγότερες ωστόσο «παρούσες», όπως και μέχρι την Τετάρτη, την ώρα που ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σε συνέντευξή του στο σταθμό της πόλης, διαβεβαίωνε ότι δεν τίθεται θέμα επάρκειας του ευρυζωνικού δικτύου σε σχέση με την κάλυψη των αυξημένων αναγκών τόσο λόγω της τηλεκπαίδευσης όσο και εξ αιτίας της εξ αποστάσεως εργασίας.)

Η κυρία Γκίκα, σε αυτό το πλαίσιο, παραδέχθηκε το πρόβλημα κάνοντας ωστόσο λόγο για υπερβολή. Μάλιστα επεσήμανε ότι η ίδια μπήκε στο σύστημα και στο 13ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, όπου παρέμεινε επί 40 λεπτά στην τάξη, με τα παιδιά που έκαναν το πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών.
«Οπως και στην πρώτη ημέρα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο υπήρξαν κάποια θέματα που αντιμετωπίστηκαν, έτσι θα γίνει και τώρα» ξεκαθάρισε, με τη σημείωση ότι πρόκειται για ένα τεράστιο τεχνολογικό βήμα με εκατομμύρια χρήστες να μπαίνουν στο σύστημα την ίδια ώρα.

«Είναι ένα γιγαντιαίο εγχείρημα η τηλεκπαίδευση. Μιλάμε για τουλάχιστον 1.600.000 ανθρώπους που πρέπει να συνδεθούν. Οι αριθμοί του υπουργείου παιδείας είναι πραγματικοί. Την πρώτη ώρα της πρώτης ημέρας, το μάθημα έγινε. Μετά δημιουργήθηκε κενό σε ορισμένες περιοχές και της Αττικής, αλλά στη συνέχεια αποκαταστάθηκε. Ωστόσο, είναι γεγονός πως δημιουργήθηκαν θέματα. Εμείς όπως και οι πάροχοι εργαζόμαστε για να καλύψουμε το κενό που δημιουργεί η πανδημία…
Θεωρούμε ότι κάθε αρχή είναι και δύσκολη, αλλά οφείλουμε να κοιτάξουμε το δάσος κι όχι το δέντρο. Εργαζόμαστε για να λύσουμε τα προβλήματα. Χρειάζεται υπομονή, κατανόηση και υποστήριξη, γιατί είναι ένα δύσκολο εγχείρημα…
Οι εκπαιδευτικοί έχουν προχωρήσει με ταχύτητα στην αφομοίωση ενός άγνωστου συστήματος και τρόπου διδασκαλίας και θέλω να τους ευχαριστήσω από πλευράς του υπουργείου, αλλά και της κοινωνίας.»

Η Γ.Γ του υπουργείου Παιδείας εκτίμησε ότι «ενώ υπήρξε τεχνικό σφάλμα σε ένα από κέντρα δεδομένων της Cisco στο Λονδίνο, η οποία υποστηρίζει το πρόγραμμα και ενώ επρόκειτο για ένα τουλάχιστον πανευρωπαικό πρόβλημα – αν όχι και γενικότερο αφού υπήρξαν προβλήματα και σε άλλες ηπείρους- κάποιοι έριξαν την ευθύνη στο Υπουργείο Παιδείας»

Οπως είπε «τον Μάρτιο και τον Απρίλιο η τηλεκπαίδευση ήταν σε εθελοντική βάση. Τώρα είναι υποχρεωτική. Στο γυμνάσιο και το λύκειο το σύστημα λειτουργεί κανονικά.»

Τέλος, σε σχέση με τον πάροχο δήλωσε πως «έχει επιλεγεί με αντικειμενικά κριτήρια. Είχε μια πλατφόρμα, με την οποία είχαν εξοικειωθεί οι εκπαιδευτικοί και πληροί τις προϋποθέσεις για την προστασία και τα προσωπικά δεδομένα.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα