back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις στη δημοτική αντιπολίτευση για σχόλιο της Αλεξίας Έβερτ

Διαβάστε επίσης

Έντονες αντιδράσεις στη δημοτική αντιπολίτευση για το σχόλιο στο διαδίκτυο της αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων Αλεξίας Έβερτ στο οποίο χαρακτηρίζει “κατσαρίδες και τρωκτικά” τα μέλη του ΚΚΕ που διαδήλωσαν χθες στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Την παραίτησή της ζητούν Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή που κάνουν λόγο για “ρατσιστική ρητορική και χυδαιότητα”.

Ανοιχτή Πόλη

“Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων κ. Αλεξία Έβερτ χαρακτήρισε, σε δημόσιο διαδικτυακό σχόλιό της, ως «κατσαρίδες και τρωκτικά» τα μέλη του ΚΚΕ που επέλεξαν να τιμήσουν, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Είναι προφανής η αναντιστοιχία ανάμεσα στο θεσμικό ρόλο της κ. Έβερτ και στη στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων, και μάλιστα με τη χρήση ακραίας ρατσιστικής ρητορικής από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας. Κατά συνέπεια, θεωρούμε την παραίτηση της κ. Έβερτ αυτονόητη και αναμένουμε από τον κ. Μπακογιάννη να πράξει τα δέοντα».

Αθήνα Είσαι Εσύ
“Χαρακτηρισμοί όπως αυτοί που έκανε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων Αλεξία Έβερτ για τους διαδηλωτές του ΚΚΕ είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Στην πολιτική μπορεί να διαφωνούμε ριζικά ο ένας με τον άλλο, αλλά πολιτευόμαστε ακριβώς για να γεφυρώσουμε τις διαφορές και τις διαφωνίες μας. Δηλώσεις αυτού του τύπου προωθούν τον διχασμό και την μισαλλοδοξία και καθιστούν τις όποιες διαφορές μας αγεφύρωτες. Ιδιαίτερα σε μια τέτοια περίοδο που διανύουμε ως χώρα, η διατήρηση της ομοψυχίας είναι εξαιρετικά σημαντική. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η κα Έβερτ είναι να θέσει την παραίτησή της στη διάθεση του Δημάρχου».

Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας

Ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας επισήμανε τα εξής:

« Η Αντιδήμαρχος Αθηναίων, Αλεξία Έβερτ, με κατάπτυστες δηλώσεις, χαρακτήρισε “κατσαρίδες” και “τρωκτικά” τα μέλη του ΚΚΕ, που διαδήλωσαν χθες στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δείχνουν το ήθος και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που έχουν επιλέξει ορισμένοι από τον χώρο της ΝΔ.

Μετά από αυτές τις άθλιες δηλώσεις είναι αυτονόητο το αίτημα των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ για άμεση παραίτηση της συγκεκριμένης Αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων. »

Πέτρος Κωνσταντίνου- Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Η χυδαιότητα των δηλώσεων της αντιδημάρχου Αθήνας, Αλεξίας Έβερτ σε βάρος των διαδηλωτών της αριστεράς και συγκεκριμένα των μελών του ΚΚΕ που συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, την μέρα του
Πολυτεχνείου, ξεπέρασε κάθε όριο.
Καταφέρθηκε εναντίον των διαδηλωτών αποκαλώντας τους “κατσαρίδες και τρωκτικά”. Πρόκειται για φασιστίζουσα και απαράδεκτη η φρασεολογία. Είναι ανατριχιαστικό ότι χρησιμοποίησε την φρασεολογία της χρυσαυγίτισας Σκορδέλη, η οποία αποκάλεσε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της
Αθήνας τους μετανάστες “κατσαρίδες”, προκαλώντας την οργή της δημοκρατικής πλειοψηφίας του οργάνου.

Φαίνεται ότι το μίσος στελεχών της Δεξιάς για το Πολυτεχνείο και την αριστερά δεν έχει όρια, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση. Το Πολυτεχνείο δεν εκκαθαρίζεται από τους επίδοξους εξολοθρευτές του
είτε ρίχνουν χημικά, ξύλο και ριπές με κανόνια νερού είτε επιβάλουν πρόστιμα.
Η αντιδήμαρχος Αλεξία Έβερτ δεν μπορεί να παραμείνει ούτε λεπτό στη θέση της, ούτε βέβαια να περιφέρεται στα κοινοτικά συμβούλια για ενημερώσεις σχετικά με το κοινωνικό έργο του Δήμου Αθήνας.

Ενώνουμε την φωνή μας με τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και απαιτούμε από τον Δήμαρχο Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη να την απομακρύνει αμέσως από την θέση της αντιδημάρχου Αθήνας.

Ντίνα Ρέππα- Aντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα

Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Αλεξία Έβερτ, που κατέχει “κληρονομικά” υψηλές θέσεις στο δήμο Αθηναίων, αναβιώνει με πλήρη συνείδηση γραπτών, τη ναζιστική φρασεολογία για όσους στοχοποιεί η κρατική καταστολή.
Αποκάλεσε τους διαδηλωτές του ΚΚΕ “κατσαρίδες και τρωκτικά” που “πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε μαζί τους”. Με αυτές τις λέξεις οι ναζί χαρακτήριζαν τους Εβραίους -την ιδεολογία τους επαναφέρει με θράσος η κληρονόμος πολιτικών αξιωμάτων.
Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της δημοτικής αρχής Κώστα Μπακογιάννη αποκαλύπτει με τη δημόσια ανάρτησή της, τον τρόμο των κρατούντων για όσους απειθαρχούν και υψώνουν δυναμικά τη σημαία της αντίστασης σε κάθε είδους “τρωκτικά” της εξουσίας. Της εγγυόμαστε πως έτσι είναι και έτσι θα συνεχίσουμε…
Η δημαρχία Μπακογιάννη οφείλει να την απομακρύνει τώρα από την αντιδημαρχία και κάθε θέση ευθύνης και να διαχωριστεί από τις επαίσχυντες δηλώσεις της!

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα