back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μ. Θεοδωράκης, Σ. Ξαρχάκος, Δ. Σαββόπουλος, Κ. Τσιτσάνης, Γ. Χατζιδάκις προσχωρούν στην ΕΔΕΜ

Διαβάστε επίσης

Πέντε ρεπερτόρια που αποτελούν τους πυλώνες της ελληνικής μουσικής προσχωρούν στην Ένωση διακαιούχων έργων μουσικής (ΕΔΕΜ): ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Κώστας Τσιτσάνης και ο Γιώργος Χατζιδάκις. Με ανακοίνωση της η ΕΔΕΜ τους καλωσόρισε στους κόλπους της, με την ελπίδα-υπόσχεση να θεμελιωθεί ένα υγιής, σύγχρονος Οργανισμός που θα λειτουργήσει με διαφάνεια προς όφελος των δημιουργών.

Η ανακοίνωη

«Καλωσορίζουμε στην ΕΔΕΜ το Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο, το Διονύση Σαββόπουλο, τον Κώστα Τσιτσάνη και το Γιώργο Χατζιδάκι, 5 ρεπερτόρια που -χωρίς καμιά υπερβολή- θα μπορούσε να αποκαλέσει κανείς πυλώνες της ελληνικής μουσικής.
Προσβλέπουμε όλοι στη δημιουργία ενός ενωμένου, υγιούς, σύγχρονου Οργανισμού, που με διαφάνεια και αξιοπιστία, θα λειτουργήσει προς όφελος του συνόλου των δημιουργών και των δικαιούχων του. Με ενωμένες δυνάμεις, το ελληνικό τραγούδι μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο τη δύσκολη περίοδο του COVID-19 όσο και τις πολύπλευρες προκλήσεις της παρούσας συγκυρίας.»

Λίγο νωρίτερα είχε γνωστοποιήσει την κίνηση αυτή με ανάρτηση του στο facebook ο Διονύσης Σαββόπουλος γράφοντας:

«Με λύπη πληροφορηθήκαμε ότι οι συζητήσεις για την ένωση της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ με την ΕΔΕΜ διακόπηκαν πάλι. Ουδέποτε συζητήσεις αποδείχτηκαν τόσο αιώνιες όσο αυτές. Απηυδισμένοι αλλά και ενωμένοι προσχωρούμε στην ΕΔΕΜ, για να συνεχίσουμε από εκεί -θεσμικά πλέον και εκ των έσω- τις προσπάθειες μας για την συνένωση των δυο οργανισμών και την κοινή στέγη όλων των δημιουργών. Πιστεύουμε ότι και στην άλλη πλευρά υπάρχουν συνάδελφοι με αξιόλογο έργο που έχουν την ανάλογη προθυμία μ΄εμάς να ρίξουμε επιτέλους το εκατέρωθεν τείχος της καχυποψίας και να οικοδομήσουμε τον έναν και μόνο έναν Οργανισμό. Με κοινή ευθύνη.
Μίκης Θεοδωράκης
Σταύρος Ξαρχάκος
Διονύσης Σαββόπουλος
Κώστας Τσιτσάνης
Γιώργος Χατζιδάκις»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα