back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γρηγόρης Λέων: «Με το «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» διανέμονται στο σπίτι τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη»

Διαβάστε επίσης

Ο Δήμος Αθηναίων σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία εξάπλωσης του κορωνοιού ενισχύει το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι Plus και ενεργοποιεί μέσω αυτού τον ειδικό μηχανισμό στήριξης για ανθρώπους που δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν, δεν έχουν πόρους, είναι μόνοι και χρειάζονται τρόφιμα, φάρμακα ή και μεταφορά σε νοσοκομείο.

Ο ιατροδικαστής και Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Γρηγόρης Λέων, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου για τις δράσεις του Δήμου Αθηναίων με στόχο τη στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, ευπαθών οικογενειών με απώλεια εισοδήματος και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Αναφερόμενος στο «Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι» επεσήμανε ότι ενισχύθηκε με επιπλέον υπηρεσίες για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες που έχουν ανακύψει. «Μέσω του «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» θα διανέμονται στο σπίτι τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κόμβου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Θα παραδίδονται επίσης πακέτα τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών στις περίπου 1.500 τετραμελείς και πολυμελείς οικογένειες δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ» είπε ο κ Λέων.

Επιπροσθέτως τόνισε ότι «μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος παρέχονται υπηρεσίες όπως – μεταξύ άλλων- η συνταγογράφηση, αγορά και παράδοση τροφίμων και φαρμάκων στο σπίτι, παραλαβή εξετάσεων, αλλά και μεταφορά σε νοσοκομείο, εφόσον χρειαστεί.»
Οι άνθρωποι που στελεχώνουν το τηλεφωνικό κέντρο, όπως είπε ο κ Λέων, «είναι ειδικοί κοινωνικοί λειτουργοί, που επικοινωνούν με τον πολίτη, καταγράφουν τις ανάγκες και δρομολογούν τις διαδικασίες. Πρόκειται για ένα υποδειγματικό πρόγραμμα, το οποίο λειτούργησε αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown δημιουργώντας νέες κοινωνικές δομές στο Δήμο Αθηναίων.»

Για τον Γρηγόρη Λέοντα, η κοινωνική πολιτική του Δήμου Αθηναίων για τους κατοίκους της πόλης έχει, ως οφείλει, έντονη παρουσία και ειδικά μέσα στην πανδημία, που δημιούργησε κοινωνική και οικονομική κρίση. Και τονίζει «Το σημαντικό είναι ότι έχουμε κάνει σωστό προγραμματισμό και σχεδιασμό. Το πρώτο κύμα ήταν πιο δύσκολο για εμάς διότι ήταν πρωτόγνωρο για όλους μας. Ωστόσο, δείξαμε εξαιρετικά αντανακλαστικά κι η προσπάθειά μας αναγνωρίστηκε ακόμα και από τον ΠΟΥ, από έγκριτους κοινωνικούς φορείς, όπως και από τους ίδιους τους πολίτες . Τώρα, στη δεύτερη φάση της πανδημίας, έχοντας την εμπειρία, ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε όλους όσοι χρειάζονται βοήθεια, αλλά κυρίως τους συμπολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.»

σ.σ (ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210.34.287.45 )

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα