back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πλασματικός ο προϋπολογισμός του ΔΑ για το 2021 λέει η δημοτική αντιπολίτευση

Διαβάστε επίσης

Kαταψήφισε η πλειοψηφία της δημοτικής αντιπολίτευσης τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για το 2021 που παρουσίασε η διοίκηση του δήμου. Οι περισσότεροι συνδυασμοί υποστήριξαν ότι πρόκειται για πλασματικό προϋπολογισμό και ότι, όπως και το τεχνικό πρόγραμμα, απέχει από τα πραγματικά προβλήματα της πόλης.

Κώστας Αλεξίου, Ανοιχτή Πόλη: “8 εταιρείες ανέλαβαν έργα 180 εκ. ευρώ”

” Ο προϋπολογισμός του 2021 και το τεχνικό πρόγραμμα υπολείπονται σημαντικά των πραγματικών αναγκών της πόλης. Η έλλειψη διαβούλευσης, ο γραφειοκρατικός χαρακτήρας και η εμποροσθοβαρής εργαλειοποίηση του, η επικοινωνιακή χροιά, η αδυναμία παρακολούθησης-εκτέλεσης σε πραγματικό χρόνο, η συγκεντροποίηση σε μεγάλες εργολαβίες- έχετε δημοπρατήσει έργα 180 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έχουν αναλάβει 8 εταιρείες- ο τρόπος που πολιτεύεστε δεν μας επιτρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη.”

Παύλος Γερουλάνος, Αθήνα Είσαι Εσύ: ” Χρειάζεται αύξηση των κοινωνικών δαπανών”

Αυτός ο προϋπολογισμός είναι ένας λογιστικός προϋπολογισμός. Ένας προϋπολογισμός ρουτίνας σαν να μην αναγνωρίζουμε τι συμβαίνει στην πόλη. Ή δεν υπάρχει άποψη για το τι συμβαίνει ή πάτε βλέποντας και κάνοντας.
Χρειάζεται αύξηση των κοινωνικών δαπανών και στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρών επιχειρήσεων τις οποίες χρειάζεται οπωσδήποτε η πόλη για να επιβιώσει.

Να στηριχθούν οι άνθρωποι που είναι προφανές ότι δεν θα στηρίξει η κυβέρνηση. Δεν πρέπει η Αθήνα να ακολουθήσει τα βήματα της κυβέρνησης, μόνο και μόνο, επειδή η παράταξη του κ. Μπακ προέρχεται από τον χώρο της κυβέρνησης.

Χάρης Βουρδουμπάς, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας

“Ούτε καν ξεκίνησαν πολλά από τα έργα που έπρεπε πέρσι να ξεκινήσουν. Από τα συνολικά 76 έργα και μελέτες που εμφανίζονται ως νέα σχεδόν τα μισά ήταν και πέρσι ως νέα που απλά δεν έγιναν. Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό διότι πιστεύουμε ότι απέχει από τις ανάγκες των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται σε αυτή την πόλη θεωρούμε ότι για μια ακόμη φορά κινείστε στην ίδια λογική – να μην διεκδικείτε πόρους από την κυβέρνηση- για έργα ζωτικής σημασίας, α μην ιεραρχείτε τις επείγουσες λαϊκές ανάγκες να χρησιμοποιείτε το τεχνικό πρόγραμμα για να προχωρά η ιδιωτικοποίηση την ώρα που συρρικνώνεται το προσωπικό του δήμου και οι υπηρεσίες που παρέχει. Θεωρούμε ότι υλοποιείτε την κυβερνητική πολιτική”.

Τον προϋπολογισμό καταψήφισε επίσης η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα ενώ αποχή δήλωσε ο Βασίλης Καπερνάρος από τον συνδυασμό Αθήνα το Σπίτι Μας.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα