back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νίκος Σοφιανός στον Αθήνα 9.84: «Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μπορεί να τιμηθεί με όλα τα μέτρα προστασίας και θα το κάνουμε»

Διαβάστε επίσης

«Eίναι περισσότεροι από 4 και απαγορεύεται», το σχόλιο του μέλους του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκου Σοφιανού, στην πρόσκληση Μητσοτάκη να μεταβούν από κοινού, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί υπό την ΠτΔ στο Πολυτεχνείο για να τιμήσουν την επέτειο της εξέγερσης στο ΕΜΠ, με μια λιτή επίσκεψη στο χώρο.

Ο κ Σοφιανός ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν θα ανταποκριθεί κάνοντας λόγο για απαράδεκτη απόφαση -μνημείο αυταρχισμού-ενώ επέκρινε την κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας και στον τομέα του τουρισμού, της εργασίας όπως και των δικαιωμάτων. Οπως τόνισε: «Η επέτειος του Πολυτεχνείου μπορεί να τιμηθεί με όλα τα μέτρα προστασίας και εμείς, όπως εξ αρχής έχουμε πει, θα το κάνουμε. Φορώντας μάσκα και τηρώντας απόσταση δύο μέτρων, όπως συνιστούν οι ειδικοί επιστήμονες.»

«Το ΚΚΕ δεν θα ανταποκριθεί στην πρόκληση του Πρωθυπουργού. Η υπέρβαση που πρέπει να γίνει είναι να ακουστεί το μήνυμα ότι οφείλει να αποσυρθεί η απαράδεκτη απόφαση- μνημείο αυταρχισμού- για την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων, μήνυμα που στηρίζουν -εκτός από το ΚΚΕ- οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και του- ΜΕΡΑ 25. Ακούμε μια κυβέρνηση και έναν υπουργό να μετατρέπουν σε αστυνομοκρατούμενο άβατο το κέντρο της πόλης με μέτρα που δεν πήραν το καλοκαίρι όταν υποδεχόντουσαν 4,5 εκατομμύρια τουρίστες γεμίζοντας φέρετρα σήμερα την Ελλάδα.

Το ΚΚΕ λέει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας επειδή έχουμε υποχρέωση στον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας, αλλά και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή που θα αναδείξουν σε συμβολικές κινήσεις οι οποίες θα γίνουν, ώστε να τιμηθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον covid-19 και νομίζει πως με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου θα περάσει το μήνυμα ότι δεν μπορούμε παρά να την παρακολουθούμε να διαχειρίζεται με εγκληματικό τρόπο την πανδημία, μεταφέροντας τεράστια βάρη στις πλάτες του λαού και αποκλείοντάς τον επί τόσες ημέρες από οποιαδήποτε κοινωνική λειτουργία. Η κυβέρνηση, εν μέσω κορωνοιού, φέρνει νομοσχέδια για 10ωρη εργασία, θεωρώντας ότι δεν θα υπάρξει αντίλογος από την αντιπολίτευση. Επέλεξε την επέτειο του Πολυτεχνείου για να αναμετρηθεί με τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Δεν της έφτανε η οικονομική πίεση, θέλει να επιχειρήσει μια καρατόμηση δημοκρατικών και συνταγματικών δικαιωμάτων, βάσει της ανακοίνωσης της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, όπως και των εκτιμήσεων Συνταγματολόγων. Δεν απαγόρευσε μόνον την πορεία στο ΕΜΠ, αλλά απαγορεύει οποιαδήποτε συνάθροιση άνω των τριών ατόμων, σε όλη την επικράτεια.»

Τέλος, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αξίωσε να αποσυρθεί η απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων, επιμένοντας στην απόφαση για διεξαγωγή εκδήλωσης, φόρου τιμής στην επέτειο της εξέγερσης.  Οπως επεσήμανε ο κ Σοφιανός «ζητούμε, μαζί με άλλους, την απόσυρση αυτής της απαράδεκτης απόφασης που από πολλούς πλέον κρίνεται και αντισυνταγματική. Η επέτειος του Πολυτεχνείου μπορεί να τιμηθεί με όλα τα μέτρα προστασίας και εμείς, όπως εξ αρχής έχουμε πει, θα το κάνουμε. Φορώντας μάσκα και τηρώντας απόσταση δύο μέτρων, όπως συνιστούν οι ειδικοί επιστήμονες.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα