back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βάνα Παπαευαγγέλου: Η Ελλάδα βρίσκεται στο «πικ» του δεύτερου κύματος

Διαβάστε επίσης

Το δεύτερο κύμα έχει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη, υπογράμμισε κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πορείας του νέου ιού, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του νοσοκομείου «Αττικόν», μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, σημαντική είναι η αύξηση της θνησιμότητας στη χώρα μας, με μέσο όρο 39 άτομα τη μέρα. Η αύξηση των νοσηλευόμενων και των θανάτων ωστόσο, είναι ανάλογη με τον αριθμό των κρουσμάτων.

Αναφερόμενη στην κατάσταση στο σύστημα υγείας, τόνισε πως η διάμεση ηλικία των ασθενών με κορονοϊό είναι τα 40 έτη, αφού μεγάλος όγκος θετικών στον ιό στη χώρα μας είναι ηλικίας 15-55. Την ίδια ώρα, ένα μεγάλο μέρος των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ είναι ηλικίας μεταξύ 40 και 60 ετών νοσηλεύεται, αλλά και αρκετοί ασθενείς με κορονοϊό άνω των 60, νοσηλεύονται.

Όπως είπε, στη χώρα μας υπάρχει διασπορά σε περιοχές που δεν είχαμε μέχρι τώρα. Ενδεχομένως να αφορά την συγκομιδή ελιάς. Φαίνεται ότι είμαστε στο «πικ» του δεύτερου κύματος» σημείωσε και πρόσθεσε: Η αύξηση των θανάτων είναι ανάλογη με την αύξηση των κρουσμάτων. Βλέπουμε μια μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη. Φαίνεται ότι τα μέτρα αποδίδουν.

Το πιο κρίσιμο ερώτημα είναι να δούμε πότε θα αποδώσει το λοκντάουν» είπε επίσης το μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων και κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να εφαρμόσουν τα περιοριστικά μέτρα. «Αυτό το δεύτερο lockdown μας έχει απογοητεύσει. Είμαστε κουρασμένοι και δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε. Απευθύνομαι σ’ αυτούς που δεν συμπεριφέρονται υπεύθυνα», είπε καταλήγοντας η κα Παπαευαγγέλου.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα