back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Με 15 ψήφους υπέρ και 8 κατά η επιτροπή λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων εισηγήθηκε το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Για τις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένες οι ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο Υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή και του Βασίλη Κικίλια και του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Τρεις χιλιάδες 38 κρούσματα κορωνοϊού, ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, εκ των των οποίων τα 725 στη Θεσσαλονίκη και τα 697 στην Αττική. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 38 άνθρωποι. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 336 ασθενείς. Το νοσοκομείο Χαλκίδας θα επισκεφθεί σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σαρωτικοί οι έλεγχοι της αστυνομίας καθώς σε εφαρμογή τέθηκε από χθες ο περιορισμός στις μετακινήσεις πολιτών από τις 9 το βράδυ ως τις 5 τα ξημερώματα, σε όλη τη χώρα. Οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας, ή για συνοδεία κατοικίδιων, σε κοντινή απόσταση από την κατοικία, με την αποστολή sms. Επιτρέπονται οι υπηρεσίες παράδοσης κατ’ οίκον και η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα, μόνο για όσους βρίσκονται έξω για έναν από τους τρεις λόγους. Για τους επιβάτες πλοίων που φτάνουν στον προορισμό τους μετά τις 9 το βράδυ, το υπουργείο Ναυτιλίας διευκρινίζει ότι μπορούν να παίρνουν σχετικές βεβαιώσεις από τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές για να μπορούν να μετακινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης.

Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια, ενώ επέβαλε πρόστιμα σε εννέα άτομα στην ίδια περιοχή, για παραβίαση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 92 προσαγωγές της αστυνομίας σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Οι προσαχθέντες διαμαρτύρονταν για την απαγόρευση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ επιχείρησαν να καταλάβουν και την Πρυτανεία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τους επανέλαβε την κυβερνητική απόφαση, ότι φέτος το Πολυτεχνείο θα μείνει κλειστό και η πορεία δεν θα πραγματοποιηθεί. Σημείωσε ότι θα υπάρξει δυνατότητα σε ολιγομελείς αντιπροσωπείες κομμάτων να καταθέσουν στεφάνι το μεσημέρι της Τρίτης μετά από συνεννόηση με την Αστυνομία.

Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2021. Το φετινό ειδοποιητήριο περιλαμβάνει και κωδικό, ο οποίος θα σκανάρεται για mobile banking πληρωμή, ώστε να αποφεύγεται η επίσκεψη στα υποκαταστήματα τραπεζών και τα ΕΛΤΑ.

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας τάσσεται ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου, στο οποίο θα εξετασθεί η συμπεριφορά της Άγκυρας. «Πρέπει να δείξουμε στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι», δηλώνει στο Der Spiegel που κυκλοφορεί σήμερα και τονίζει ότι «η οικονομική δύναμη Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει επιτέλους να δείξει τη δύναμή της».

Στους 53 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον τυφώνα Βάμκο, που έπληξε τις Φιλιππίνες ενώ ακόμη 22 άνθρωποι αγνοούνται εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων που προκάλεσε ο τυφώνας.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις στην Αττική με τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα