back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έκρηξη σε νεκροταφείο στη Σαουδική Αραβία – Ένας Έλληνας ανάμεσα στους τραυματίες

Διαβάστε επίσης

Επίθεση με εκρηκτικά πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μη μουσουλμανικό κοιμητήριο της Τζέντα, πόλης στη δυτική Σαουδική Αραβία, κατά την τελετή για την επέτειο της ανακωχής της 11ης Νοεμβρίου 1918, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν άνθρωποι, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Από διπλωματικές πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών έγινε γνωστό πως ένας Έλληνας ομογενής συγκαταλέγεται στους τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες και είναι ελαφρά τραυματισμένος.

https://twitter.com/Clarencewoman/status/1326447447879655425

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση με στόχο γαλλικά συμφέροντα στην Τζέντα έπειτα από εκείνη της 29ης Οκτωβρίου εναντίον ενός φρουρού του προξενείου της Γαλλίας, με φόντο μια σειρά τζιχαντιστικών επιθέσεων στη Γαλλία, αλλά και στη Βιέννη, στις 2 Νοεμβρίου, που συνδέονται εν μέρει με τη γελοιογραφική απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ.

ΥΠΕΞ: Εκτός κινδύνου ο Έλληνας αστυνομικός που τραυματίστηκε στη Τζέντα

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στο μη-Μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Τζέντα με ανακοίνωση του και ενημέρωσε πως ο Έλληνας αστυνομικός που τραυματίστηκε, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή τρομοκρατική ενέργεια, η οποία είχε ως στόχο τελετή για τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στο μη-Μουσουλμανικό Νεκροταφείο της Τζέντας, κατά την οποία τραυματίστηκε Έλληνας αστυνομικός που υπηρετεί στο Γενικό Προξενείο Τζέντας και ο οποίος συνόδευε υπάλληλο του Γενικού Προξενείου στην εν λόγω τελετή.

Ο αστυνομικός είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Του συμπαραστέκονται τόσο το Γενικό Προξενείο όσο και η Πρεσβεία μας στο Ριάντ, που παραμένουν σε συνεχή επαφή με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Εκφράζουμε επίσης τις θερμές ευχαριστίες μας προς τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας για τη στήριξη και συμπαράσταση που έδειξαν από την πρώτη στιγμή, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

«Η Γαλλία καταδικάζει κατηγορηματικά αυτή την άνανδρη επίθεση»

«Η ετήσια τελετή για το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου στο μη μουσουλμανικό κοιμητήριο της Τζέντα, με συμμετοχή γενικών προξένων (σ.σ.: άλλων χωρών), μεταξύ των οποίων το προξενείο της Γαλλίας, έγινε στόχος σήμερα το πρωί επίθεσης με εκρηκτικό μηχανισμό που προκάλεσε τραυματίες», ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις για την ταυτότητα και την εθνικότητα των θυμάτων.

«Η Γαλλία καταδικάζει κατηγορηματικά αυτή την άνανδρη επίθεση που τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει», πρόσθεσε το γαλλικό υπουργείο καλώντας τις σαουδαραβικές αρχές «να ρίξουν άπλετο φως» στην ενέργεια αυτή και «να εντοπίσουν και να καταδιώξουν τους δράστες».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα