back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

1.490 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων τα 390 στην Αττική και 413 στην Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Στους 825 ανήλθε ο συνολικός αριθμός των νεκρών, ενώ μόνο σήμερα καταγράφηκαν άλλοι 41 θάνατοι. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 239.

Σε περίπου 15 μέρες θα έχουμε μείωση των κρουσμάτων και ακολούθως των εισαγωγών, όχι όμως και των διασωληνωμένων, δήλωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του Νοσοκομείου «Αττικόν» Βάνα Παπαευαγγέλου. Μάλιστα όπως είπε περιμένουμε αύξηση του αριθμού των ασθενών που θα χρειαστούν διασωλήνωση

Για αδικαιολόγητο εφησυχασμό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Βρισκόμαστε σε μια αρνητική στιγμή, με αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων, αυτό δεν ήταν προδιαγεγραμμένο αν είχαμε λάβει εγκαίρως μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για εγκληματική αμέλεια. Κράτησε αποστάσεις από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος είχε αναρτήσει σε κοινωνικό δίκτυο φωτογραφίες από επίσκεψη σε φιλικό σπίτι στα Χανιά. «Ήταν μια αρνητική εικόνα» παραδέχτηκε ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας “λάθος” τα σχόλια με τα οποία ο Π. Πολάκης συνόδευσε την επίμαχη ανάρτηση του, διότι ερμηνεύτηκαν ως “προτροπή για μη τήρηση των κανόνων”.
Στην Ιταλία, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 356 θάνατοι. Οι ιταλικοί ιατρικοί σύλλογοι προειδοποίησαν ότι η χώρα πρέπει να μπει σε lockdown, διαφορετικά οι νεκροί θα φθάσουν τις 30.000 σε ένα μήνα και το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει. Αριθμό ρεκόρ ανακοίνωσε και η Γαλλία που μετρά 551 απώλειες σε μια ημέρα.

Για θεμελιώδη αλλαγή της πορείας του κορωνοϊού από τον Μάρτιο κάνει λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην πρώτη του αντίδραση για την ανακοίνωση της Pfizer για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά 90%».

Στις αρχές Φεβρουαρίου ενδέχεται να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του τρίτου ρωσικού εμβολίου, το οποίο ανέπτυξε το επιστημονικό κέντρο Τσουμακόφ, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του κέντρου, Αϊντάρ Ισμουχαμέτοφ.

Την καταπολέμηση της πανδημίας έθεσε ως προτεραιότητα ο Τζο Μπάιντεν, την ώρα που η Αμερική έχει ήδη ξεπεράσει τα 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης του κορονοϊού. Απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό ως αρχηγός του κράτους τόνισε πως οι επόμενοι μήνες θα εξακολουθούν να είναι δύσκολοι για τις ΗΠΑ, παρά τις ενθαρρυντικές ειδήσεις για το εμβόλιο κορονοϊού της Pfizer.

Σε κατάρρευση της πλατφόρμας πανευρωπαϊκά απέδωσε το υπουργείο Παιδείας την προβληματική λειτουργία της τηλεκπαίδευσης από τη δεύτερη ώρα του μαθήματος. Γονείς και μαθητές έκαναν λόγο για χαμηλές ταχύτητες και αδυναμία χρήσης των εφαρμογών. Μιλώντας στην ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη είπε ότι δεν θα προσμετρηθούν οι σημερινές απουσίες για τα παιδιά που μπόρεσαν να συνδεθούν. την παραίτηση της υπουργού παιδείας ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συκοφαντική χαρακτηρίζει ο Δήμος Αθηναίων την κριτική για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πρωτεύουσας. Σε ανακοίνωση του μεταξύ άλλων τονίζει ότι ο περσινός στολισμός ύψους σχεδόν 1,8 εκατ. ευρώ δεν στοίχισε ούτε ευρώ στους δημότες της Αθήνας. Προσθέτει ότι προμηθεύεται στολισμό κόστους σχεδόν 600 χιλιάδων ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) που δεν θα είναι μόνο για φέτος. Επισημαίνει ότι αποτελεί καθήκον και υποχρέωση της δημοτικής αρχής τα φετινά Χριστούγεννα η πόλη να λάμψει ακόμη περισσότερο και είναι κυρίως – αίτημα των κατοίκων και του εμπορικού κόσμου σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες.

 ΔΙΕΘΝΗ

Δεκτή έκανε ο τούρκος πρόεδρος την αιφνιδιαστική παραίτηση του υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.Χθες ο Αλμπαϊράκ γνωστοποίησε μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης ότι παραιτείται για λόγους υγείας, μία ημέρα αφότου ο Ερντογάν διόρισε νέο κεντρικό τραπεζίτη τον Νατζί Αγκμπάλ.

Ακόμα έξι θετικά κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 16, ανιχνεύθηκαν στην ΑΕΚ τρία εκ των οποίων ανήκουν σε ποδοσφαιριστές.

 ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα