back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24.00

Διαβάστε επίσης

 

Σε ρυθμούς lock down όλη η χώρα, ενώ στην καθημερινότητα μας μπήκε και πάλι το γραπτό μήνυμα και η αποστολή του στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις. Εντατικοί και σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας, ενώ τα πρόστιμα στους παραβάτες έχουν διπλασιαστεί και κυμαίνονται από 300 έως 5000 ευρώ. Αναλυτικά τα μέτρα και τα πρόστιμα στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.

Στο μεταξύ, διευκρινιστική εγκύκλιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που ξεκινά από Δευτέρα εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας. Η Εγκύκλιος έχει σταλεί σε όλες τις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που εξαιτίας του lockdown αναστέλλουν την δια ζώσης λειτουργία τους

Αρνητική πρωτιά και πάλι για την Αττική, στην οποία εντοπίζονται τα 637 από τα συνολικά 2556 νέα κρούσματα κορωνοϊου που ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΕΟΔΥ. 560 νέες λοιμώξεις επιβεβαιώθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Πολύ αυξημένο είναι το επιδημιολογικό φορτίο στη Δράμα και τη Λάρισα (151 και 137 κρούσματα αντίστοιχα..) Στους 207 ανέρχονται οι ασθενείς covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλης της χώρας. 34 άνθρωποι έχασαν τη μάχη για τη ζωή, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 749 από την αρχή της πανδημίας.

 

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Εξασφάλισε τουλάχιστον 279 εκλέκτορες και μια ιστορική – σαρωτική νίκη… Στις τρεις τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας αναμένεται να απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα.. Στο πρώτο του μήνυμα προς τον Αμερικανικό λαό, ο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί προκειμένου η χώρα να αφήσει πίσω της τον θυμό και τη σκληρή ρητορική και δεσμεύτηκε ότι προτεραιότητα του θα είναι η ενότητα του Αμερικανικού Έθνους.

Στον αντίποδα οι δηλώσεις του ηττημένου, Ντόναλτ Τραμπ. Αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα και προειδοποιεί με νομικές ενέργειες για την ανατροπή του. “Από τη Δευτέρα, η ομάδα μας, ενώπιον των δικαστηρίων θα διασφαλίσει ότι οι εκλογικοί νόμοι γίνονται πλήρως σεβαστοί και ότι θα ανακηρυχθεί ο πραγματικός νικητής”, δήλωσε και πρόσθεσε χωρίς προφανώς να παραθέτει κανένα τεκμήριο ότι ‘’ο Τζο Μπάιντεν θέλει να μετρήσει ψηφοδέλτια που είναι προϊόν απάτης, κατασκευασμένα ή που έχουν κατατεθεί από ψηφοφόρους που έχουν πεθάνει ή έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα”.

Ωστόσο, μάλλον με ανακούφιση, ηγέτες κρατών και θεσμικοί αξιωματούχοι έσπευσαν να χαιρετίσουν τη νίκη του Τζο Μπάϊντεν. Ανάμεσά τους ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτεμπεργκ αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δια στόματος των θεσμικών εκπροσώπων της, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ ανάρτησαν συγχαρητήρια μηνύματα στα μέσα μαζικής δικτύωσης. Το ίδιο έπραξαν ο Γάλλος Πρόεδρος, η Γερμανίδα Καγκελάριος, ο Βρετανός Πρωθυπουργός, καθώς και οι ηγέτες όλων των κρατών της ΕΕ. Ακολούθησαν συγχαρητήρια μηνύματα από την Αίγυπτο, τον Λίβανο, το Κατάρ και το Ομάν.

Τον Τζο Μπαίντεν συνεχάρη εξάλλου σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας.

Μαζικές καθημερινές απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους και στις γειτονιές της πόλης ξεκίνησε ο Δήμος Αθηναίων, συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας.

Ανοιχτά θα είναι σήμερα, κομμωτήρια, Super Market, κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία από τις εννέα το πρωί έως τις πέντε το απόγευμα..

Στην αθλητική επικαιρότητα.. Η 8η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ συνεχίζεται με τα παιχνίδια, στις τρεις ΟΦΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Στις 05.15 Λάρισα – Λαμία στις 07.30 Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ

Στα σκορ του Σαββάτου:

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός:0 – 0 και Παναθηναϊκός – Ατρόμητος: 0 – 1

ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες σήμερα στην Αττική. Τοπικές βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα