back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χρυσοχοΐδης: Στους δρόμους μέρα-νύχτα η Αστυνομία – Δεν θα γίνει η πορεία για το Πολυτεχνείο

Διαβάστε επίσης

Σαρωτικούς και αυστηρούς ελέγχους με την παρουσία εισαγγελέων για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων της καραντίνας για τον κορονοϊό προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Αστυνομία θα είναι μέρα-νύχτα στους δρόμους.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η πορεία για το Πολυτεχνείο στις 17 Νοεμβρίου ενώ από αύριο Σάββατο θα πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι και στα διόδια και θα επιτρέπεται η επιστροφή στην Αττική μόνο για αυτούς που έχουν βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συμμετείχε νωρίτερα σε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την εφαρμογή των μέτρων του γενικού lockdown στη χώρα και τους σχετικούς ελέγχους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και μέσω τηλεδιάσκεψης εκτός του κ. Χρυσοχοΐδη, ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, οι υφυπουργοί Νίκος Χαρδαλιάς, Θοδωρής Λιβάνιος και Άκης Σκέρτσος, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Μιχ. Καραμαλάκης, και ο διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης.

“Ο βασικός εχθρός μας, είναι ο ιός και το βασικό όπλο του εχθρού μας, είναι οι συναθροίσεις. Δεν νοούνται πλέον, συγκεντρώσεις σε σπίτια, σε πλατείες, συναθροίσεις στους δρόμους. Αυτά δεν μπορούν πλέον να γίνουν ανεκτά” δήλωσε ο κ. Χρυσοχοίδης, αμέσως μετά τη σύσκεψη προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν σαρωτικοί και αυστηροί έλεγχοι παρουσία εισαγγελέων, έτσι ώστε να αποτραπούν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν και δημιούργησαν τόσο μεγάλη ζημιά.

Οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Ερωτηθείς για τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο τόνισε ότι ” το 2020, δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε μαζί το Πάσχα, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν. Άρα λοιπόν, το ίδιο θα συμβεί και με το Πολυτεχνείο”.

“Νομίζω είναι μία ευκαιρία να γίνει μία πλατιά συζήτηση, με σεβασμό και κατάνυξη στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, να του αποδώσουμε το νόημα που πρέπει και όταν πια θα ανοίξει η χώρα, όταν θα κλείσει αυτή η περιπέτεια, είμαστε εδώ και πάλι, όλοι μαζί, να γιορτάσουμε όλες αυτές τις μεγάλες γιορτές που μας ενώνουν”, πρόσθεσε.

Τέλος ο κ. Χρυσοχοίδης υπογράμμισε ότι θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι στα διόδια όλης της χώρας, για αυτούς που θα επιστρέψουν μετά την έξοδο των τελευταίων ημερών, σημειώνοντας ότι πρέπει “να είναι γνωστό σε όλους ότι επιτρέπεται η επιστροφή μετά το Σάββατο το πρωί, μόνο σε εκείνους που έχουν μόνιμη κατοικία στον τόπο επιστροφής τους”.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα