back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Μπάιντεν κερδίζει το Ουισκόνσιν – Αγωνία για Φλόριντα, Β. Καρολίνα και Τζόρτζια

Διαβάστε επίσης

Επαναφέρουν τον Τζο Μπάιντεν στη θέση του οδηγού για την ανάληψη της προεδρίας των Ηνωμένων Πολιτειών τα διαδικτυακά γραφεία συστημάτων, διαφοροποιώντας τα δεδομένα σε σχέση με όσα ίσχυαν νωρίτερα τα ξημερώματα.

Φλόριντα. Τζόρτζια. Βόρεια Καρολίνα. Τρεις πολιτείες-κλειδιά για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, καθώς εάν ο Τζο Μπάιντεν κερδίσει έστω μία από αυτές, είναι πολύ πιθανό να εκλεγεί πρόεδρος, ενώ εάν ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει και τις τρεις, τότε θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να μάθουμε τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου.

Το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν αναμένεται να είναι γνωστό… σύντομα.

Και στις τρεις αυτές πολιτείες σχεδόν όλα τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν άνοδο των Ρεπουμπλικάνων σε σχέση με τις εκλογές του 2016, εκτός από αυτό της ψήφου των λευκών Αμερικανών ηλικίας άνω των 65, οι οποίοι επέλεξαν τους Δημοκρατικούς, σε ποσοστό 1,5% μεγαλύτερο.

Συγκεκριμένα, τρεις στοιχηματικές εταιρείες ποντάρουν στην επικράτηση του Μπάιντεν στο Ουισκόνσιν. Σύμφωνα με την Edison Research, με καταμετρημένο το 89% των ψήφων στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, ο Μπάιντεν λαμβάνει 49,3% σε σχέση με το 49% του Τραμπ.

Την ίδια στιγμή, με βάση όσα μεταδίδει το Reuters, η βρετανική εταιρία στοιχηματισμού Smarkets exchange δίνει τώρα στον Μπάιντεν 76,92% πιθανότητες, ενώ η νεοηλανδική PredictIt δίνει στον Δημοκρατικό υποψήφιο κοντά στο 80%.

Παράλληλα, οι πιθανότητες για νίκη του Τραμπ που δίνει τώρα η Smarkets είναι 22,73% από το 80% στη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα επίσης με τη βρετανική εταιρεία στοιχημάτων Betfair, οι πιθανότητες που έχει ο Δημοκρατικός πρώην αντιπρόεδρος να κερδίσει τις εκλογές ανέρχονται σε 60%.

Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Μπάιντεν είχαν μειωθεί σε λιγότερες από το ένα τρίτο κάποια στιγμή μέσα στη νύχτα, σύμφωνα με τα στοιχεία των γραφείων στοιχημάτων.

 

Οι φετινές προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ μετατρέπονται στο μεγαλύτερο γεγονός όλων των εποχών για τα στοιχήματα, σύμφωνα με τις εταιρείες στοιχημάτων, με έναν παίκτη να ποντάρει τη Δευτέρα ένα εκατομμύριο στερλίνες (περίπου 1,11 εκατ. ευρώ) στον Μπάιντεν. Αν κερδίσει, ο παίκτης αυτός θα πάρει 1,54 εκατομμύρια στερλίνες.

Nωρίτερα επεισόδια σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον. Τρεις άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίες δηλώνουν υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο καθώς δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι κοντά στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Ουάσιγκτον οι τραυματίες δεν βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση καθώς τα τραύματα δεν θεωρούν απειλητικά για τη ζωή τους.

Αθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα