back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ. Χειλάς: «Το μόνο μέτρο που μπορεί αποτελεσματικά να αναστείλει την πανδημία είναι το lockdown»

Διαβάστε επίσης

«Σφοδρότερο από τις εκτιμήσεις μας εμφανίζεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας.
Το μόνο μέτρο που μπορεί αποτελεσματικά να αναστείλει την πανδημία είναι το lockdown» τόνισε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεονώρα Ορφανίδου- Ελευθερία Κουμάντου, ο πνευμονολόγος του Νοσοκομείου «Σωτηρία» Γιώργος Χειλάς.

«Θα πρέπει να έχουμε “σήμερα” αποτελεσματικά μέτρα αναχαίτησης του ιού για τουλάχιστον ένα μήνα, για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Κατανοώ απόλυτα το θέμα της οικονομίας αλλά ως υγειονομικός, θα πρέπει να πούμε στους πολίτες την αλήθεια. Για να αντέξουμε πρέπει να πάρουμε σκληρά μέτρα»

Για ΜΕΘ: «Πρέπει πρώτα να αντέξουν τα τμήματα της απλής νοσηλείας. Ο χειρισμός εκεί μπορεί να είναι καθοριστικός για τις αντοχές των ΜΕΘ. Όταν κατέρρευσαν οι Ιταλοί δεν κατέρρευσαν μόνο λόγω ΜΕΘ ,κατέρρευσαν γιατί δεν είχαν που να βάλουν τους ασθενείς ώστε να μπορέσουν να τους παρακολουθήσουν με αξιοπρέπεια»

Για μετάλλαξη του ιού: «Με την πάροδο του χρόνου, ο ιός μεταλλάσσεται, γίνεται πιο ήπιος. Δεν θα μπορεί να βρει πεδίο να εξαπλωθεί λόγω και των “όπλων” που θα έχουμε από το Μάρτιο και έτσι θα οδηγηθούμε σε μια γρήγορη λύση της πανδημίας»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα