back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«7 νάνοι στο s/s Cyrenia» Χάρις Αλεξίου 02-11-2020

Διαβάστε επίσης

Το ποίημα «7 νάνοι στο s/s Cyrenia» γράφτηκε από τον Νίκο Καβαδία το 1951 στη Σρι Λάνκα και προτωεκδόθηκε το 1975 στην ποιητική του συλλογή «Τραβέρσο».

Το 1991 το ερμήνευσε ο Θάνος Μικρούτσικος στον δίσκο «Γραμμές των Οριζόντων» και έκτοτε έγινε ένα τραγούδι που δεν έλειψε από καμμία ζωντανή του εμφάνιση. Ήταν το σημείο της κορύφωσης για κάθε συναυλία του. Είναι ένα από τα σαράντε πέντε περίπου τραγούδια που τραγούδησε ο ίδιος , είτε σε δίσκους του είτε σε συναυλίες.

Όμως η μελοποίησή του και η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού πηγαίνει πέντε χρόνια πίσω, πριν την κυκλοφορία των «Γραμμών των Οριζόντων», στο 1986 και στον δίσκο «Η αγάλη είναι ζάλη». Πρώτη ερμηνεύτρια η Χάρις Αλεξίου, σε μία εκτέλεση που πέρα από την ερμηνεία της Χαρούλας χαρακτηρίζεται και από το αγαπημένο μοτίβο ενορχηστρώσεων του Θάνου Μικρούτσικου. Ιδαίτερα ρυθμικές, πολύ νευρικές, με συχνές εναλλαγές από στροφή σε στροφή για να καλυφτεί η έλλειψη ρεφρέν εφόσον σε κανένα από τα ποίηματα του Καβαδία που μελοποίησε ο συνθέτης δεν υπήρξε ρεφρέν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα